Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aktorius M.Rourke'as kritikuoja JAV bei NATO: ragina nedelsiant padėti Ukrainai

Ukrainoje prasidėjus karo neramumams, daugelis pasaulio įžymybių išsakė palaikančią poziciją herojiškai savo šalį ginantiems ukrainiečiams. Šia tema dabar taip pat pasisakė ir žinomas Holivudo aktorius Mickey M.Rourke'as
Mickey Rourke'as
Mickey Rourke'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo instagramo paskyroje garsenybė teigė negalintis ramiai stebėti įvykių, kurie šiuo metu vyksta Ukrainoje.

„22 000 pagyvenusių žmonių, vaikų ir jų šeimų žuvo Mariupolyje nuo beatodairiškų bombardavimų ir raketų.

Dar labiau pabloginti ukrainiečių situacijos Rusija siunčia pagarsėjusį generolą Aleksandrą Dvornikovą. Jo reputacija gerai žinoma per karą su Sirija, jis skerdžia civilius, pagyvenusius žmones, vaikus. Tai beširdis negailestingas mėsininkas.

Kiekvieną dieną ir naktį drąsus bei ryžtingas Ukrainos prezidentas Zelenskis kovoja, kad apgintų šią šalį nuo šio beprotiško košmaro, kuris vyksta ištisą parą“, – rašė aktorius.

M.Rourke'as stebisi, kodėl NATO ir JAV neskuba padėti Ukrainai, ir tikina, jog šalys turi nedelsdamos pagelbėti drąsiems Ukrainos piliečiams, norintiems gyventi demokratinėje visuomenėje.

„Sėdime po stogu virš galvų, turime maisto namuose, einame vakarieniauti, einame į kiną, vežame vaikus į parką ir naktimis miegame savo lovose, o ne pasislėpę po žeme.

JAV ir NATO yra tik žodžiai. Žodžiai be prasmės, žodžiai be tikslo, žodžiai be skubos.

Klausau naujienų ir net negaliu pavalgyti vakarienės žiūrėdamas šias skerdynes, šitą kraujo liejimą, ir kiekvieną vakarą yra tas pats. Prezidentas Zelenskis prašo pasaulio, kad atsiųstų jiems ginklų. Pamirškite sąžiningą ar nesąžiningą karą. Nusimaukite pirštines ir duokite šiems žmonėms viską, ko jiems reikia dabar“, – teigė aktorius.

M.Rourke'as su tūkstantine savo sekėjų minia pasidalijo ir asmenine savo padėjėjo Dimos istorija.

„Mano geriausias draugas pasaulyje, bendradarbis Dima, su manimi daug metų, ir per visus tuos metus, kai jis buvo su manimi, aš niekada nemačiau jo baimės ar nerimo. Dima turi 12 šeimos narių, kurie gyvena Ukrainoje. Kiekvieną dieną ir naktį bijau, kad Dima įeis pro mano duris ir pasakys, kad jo šeimos narys buvo nužudytas.

Vakar Dima atsisėdo šalia manęs ir be jokių emocijų pasakė man, kad vienas jo mokyklos draugas, kuriam buvo 38 metai, ėjo per gatvę pasiimti savo katės ir buvo pašautas“, – emocionaliu pasakojimu įrašą pabaigė aktorius.

15min primena, kad anksčiau M.Rourke'as apie Vladimirą Putiną buvo geresnės nuomonės. Anksčiau duodamas interviu „Fox News Digital“, aktorius prisiminė susitikimą su Rusijos prezidentu, kuris įvyko prieš Rusijoje dalyvaujant „profesionalioje kovoje“.

„Tai buvo vienas geriausių momentų gyvenime. Žmonės negalėjo būti malonesni, mandagesni, pagarbesni. Aš iš tikrųjų vaikščiojau su Putinu. Jis mus nusivedė į labai garsų muziejų Sankt Peterburge“, – anksčiau pasakojo M.Rourke'as apie apsilankymą šalyje.

Aktorius tada prisiminė, kad taip pat lankėsi vėžiu sergančių vaikų ligoninėje, kur išvystas vaizdas esą sujaudino net V.Putiną.

„Nuėjome ten, aplankėme labai sunkiai sergančius ir labai mažyčius vaikus, – prisiminė M.Rourke'as. – Ir, žinote, aš pažvelgiau į jį (Putiną – red. past.) ir pamačiau – nors niekas nenorės to girdėti – empatišką žmogų, kurį sujaudino tai, ką šie vaikai išgyvena.“

Vis dėlto dabar M.Rourke'as, kuris kadaise netgi vilkėjo marškinėlius su V.Putino veidu, jaučiasi kitaip ir tai, kas vyksta Ukrainoje, vadina „košmarišku dalyku“.

„Dabar vyksta visai kiti dalykai, – sakė buvęs boksininkas ir pažymėjo, kad meldžiasi Dievui, jog V.Putinas užbaigtų karą. – Kai meldžiuosi naktimis, maldos metu sakau: „Prašau, Dieve, leisk jam rasti kažką savo sieloje, kad jis tiesiog pasakytų: „Gerai, viskas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas