Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apdovanojimų metu – aktorės K.Stewart žinutė: V.Putinui parodė vidurinį pirštą

Sekmadienį vykę Nepriklausomo kino apdovanojimai „Film Independent Spirit Awards“ ne tik suteikė progą ryškiausioms pasaulio žvaigždėms parodyti savo talentą, bet ir pademonstruoti palaikymą Ukrainai. Tuo pasinaudojo ir aktorė Kristen Stewart, kuri nepabijojo prieš ukrainiečius agresiją rodančiam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui parodyti vidurinį pirštą.
Kristen Stewart
Kristen Stewart / „Scanpix“ ir „Twitter“ nuotr.

Sekmadienio vakarą, iškart po to, kai apdovanojimų vedėjai Nickas Offermanas ir Megan Mullally viešai iškeikė V.Putiną dėl jo vykdamos invazijos į Ukrainą, savo palaikymą išreiškė ir dokumentinio filmo „Spencer“ aktorė Kristen Stewart.

„Manau, kad kalbame visų čia esančių vardu, kai sakome, jog tikimės greito ir taikaus sprendimo. Tiksliau, Putinai, eik namo“, – ceremonijos metu sakė M.Mullaly, į kurios žodžius netrukus sureagavo ir visa salė – susirinkusieji Rusijos prezidentui rodė vidurinį pirštą.

Tarp jų buvo ir K.Stewart, kuri be baimės, tačiau su stipriu palaikymu Ukrainos gyventojams, panoro parodyti V.Putinui jam skirtą vietą. Tad vidurinis pirštas keliavo ne kur kitur, o būtent į filmavimo kamerą.

„Tikimės, kad Putinas pasitrauks ir eis namo, todėl visi kartu pasveikinkime Putiną „Spirit Awards“ apdovanojimuose“, – parodyti gestą ragino N.Offermanas.

M.Mullaly pridūrė, kad šiuo metu ne viena organizacija renka pinigus Ukrainai, todėl siūlė tai padaryti ir kitiems.

„Prašau, paaukokite, ką galite, šio beprasmiško agresijos akto aukoms“, – ceremonijos metu kalbėjo apdovanojimų vedėja.

„Twitter“ nuotr./Kristen Stewart
„Twitter“ nuotr./Kristen Stewart

15min primena, kad kovo 6 d. vyko Nepriklausomo kino apdovanojimai „Film Independent Spirit Awards“, kurių metu pagerbiamos mažo ir vidutinio biudžeto juostos. Prašmatnus šių metų renginys, vykęs Santa Monikos paplūdimyje šalia Los Andželo, laikytas galinčiu suteikti labai reikalingą postūmį kuklesnėms juostoms, tokioms kaip M.Gyllenhaal drama, prieš vėliau šį mėnesį vyksiančią „Oskarų“ įteikimo ceremoniją.

Filmas „The Lost Daughter," sukurtas pagal italų rašytojos Elenos Ferrante romaną, pretenduoja į tris JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimus, įskaitant geriausios aktorės statulėlę. Ją pretenduoja gauti Olivia Colman, M.Gyllenhaal juostoje įkūnijusi motiną, slegiamą kaltės dėl klaidų, padarytų auginant dvi savo dukras.

„Mano juosta kalba neįprasta kalba – moterų minčių kalba“, – sakė M.Gyllenhaal ir skyrė pelnytą geriausios juostos apdovanojimą „filmo moterims“.

„Scanpix“ nuotr./Kristen Stewart
„Scanpix“ nuotr./Kristen Stewart

Nors dėl „Spirit Awards“ gali varžytis tik juostos, kurių biudžetas neviršija 22,5 mln. JAV dolerių, sekmadienį vykusioje ceremonijoje pasirodė ne viena ryški Holivudo žvaigždė.

Srautinio transliavimo platforma „Netflix“ sekmadienį susišlavė daugiausiai – šešis – apdovanojimus.

Be apdovanojimų, atitekusių „The Lost Daughter“, „Netflix“ pelnė du prizus už nespalvotą juostą „Passing“, įskaitant geriausios antro plano aktorės apdovanojimą, atitekusį Ruth Negga, taip pat prizą už kultiniu tapusį Pietų Korėjos serialą „Squid Game“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas