Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apie šokiravusį Sasekso hercogų pranešimą kiti šeimos nariai nežinojo: galutinis sprendimas dar nepriimtas

Iš atostogų grįžę Sasekso hercogai pranešė planuojantys atsisakyti karališkosios šeimos aukšto rango narių statuso. Šis jų žingsnis nustebino ne tik visą pasaulį, bet ir pačią karališkąją šeimą bei jos galvą karalienę Elizabeth II.
Sasekso hercogai, Anglijos karalienė Elizabeth II
Sasekso hercogai, Anglijos karalienė Elizabeth II / Vida Press nuotr.

Nors karališkosios šeimos nariai nujautė, kad princas Harry ir Meghan Markle priims sprendimą eiti kitu keliu, mat kalbas apie tai patvirtino patys Bakingamo rūmai, kaip „People“ teigė šaltinis, 93-ejų monarchė ir kiti aukšto rango karališkosios šeimos nariai, tarp kurių ir princai Charlesas bei Williamas, buvo nustebinti trečiadienį paviešinto poros pranešimo.

„Tai labai juos įskaudino“, – sakė šaltinis ir pridūrė, kad trečiadienio vakarą tarp karališkosios šeimos narių buvo jaučiamas nusivylimas.

Praėjus vos kelioms valandoms po šokiruojančio Sasekso hercogų pranešimo, į jį sureagavo ir pati monarchė.

„Diskusijos su Sasekso hercogu ir hercogiene vis dar ankstyvoje stadijoje. Suprantame jų troškimą eiti kitu keliu, bet tai labai sudėtinga, o viskam išspręsti prireiks laiko“, – rašoma oficialiame karališkosios šeimos tinklalapyje.

Tai reiškia, kad Anglijos karalienė ir vyriausia britų karališkosios šeimos atstovė vis dėlto gali nepalaiminti šio vaikaičio Harry ir jo žmonos M.Markle noro.

Tačiau, jei jam bus pritarta ir Sasekso hercogams bus leista atsisakyti aukšto rango pareigų, tai reikš, kad Jungtinėje Karalystėje juos matysime vis rečiau. Be to, juodu planuoja tapti finansiškai nepriklausomi.

„(…) Dirbsime, kad taptume finansiškai nepriklausomi, bet toliau visiškai palaikysime Jos Didenybę Karalienę. (…) Planuojame savo laiką derinti tarp Jungtinės Karalystės ir Šiaurės Amerikos. Šis geografinis balansas leis mums savo sūnų auginti gerbiant karališkąsias tradicijas bei suteikiant mūsų šeimai erdvę, leidžiančią daugiau dėmesio skirti kitam etapui“, – rašė Sasekso hercogai.

Princas Harry šiuo metu yra šeštas eilėje į karališkąjį sostą po tėvo princo Charleso, brolio princo Williamo ir jo trijų vaikų George’o, Charlotte ir Louiso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas