Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bobas Dylanas kaltinamas seksualine prievarta prieš 12-metę

JAV atlikėjui ir dainų autoriui Bobui Dylanui ieškinį iškėlė moteris, teigianti, kad dar 1965 m. garsus vyras ją seksualiai išnaudojo. Tuo metu nukentėjusiajai tebuvo 12 metų, rašo BBC.
Bobas Dylanas
Bobas Dylanas / Vida Press nuotr.

Ieškinyje neva teigiama, kad Bobas Dylanas „pasinaudojo savo muzikanto statusu, kad parūpintų (ieškovei) alkoholio ir narkotikų ir kelis kartus ją seksualiai išnaudojo“. Visa tai vyko Bobo Dylano apartamentuose Niujorko „Chelsea“ viešbutyje.

Muzikanto atstovas BBC sakė, kad „56-erių moters teiginiai neteisingi ir bus stipriai ginami“.

Ieškinys buvo pateiktas penktadienį Niujorko Aukščiausiajam teismui. Šiuo metu Konektikuto valstijoje gyvenančios kaltintojos tapatybė nėra žinoma, tik jos inicialai – J.C.

Moteris sakė, kad dabar 80-metis Bobas Dylanas tada „per šešias savaites“ (1965 m. balandį ir gegužę) „susidraugavo ir užmezgė emocinį ryšį su ja“, o po to ją apsvaiginęs kelis kartus išnaudojo, rašo CNN. Šis įvykis nukentėjusiąją „stipriai psichologiškai sužalojo ir sukėlė emocinę traumą“. Ji siekia, kad būtų atlyginta ir žala, kuri neatskleidžiama.

Bobas Dylanas – atlikėjas, garsus visame pasaulyje, per daugiau nei šešis dešimtmečius trunkančią karjerą pardavęs daugiau nei 125 mln. albumų kopijų.

2016 m. jam atiteko literatūros Nobelio premija ir tapo pirmuoju dainų autoriumi, gavusiu šį prestižinį apdovanojimą, o 2012 m. tuometinis JAV prezidentas Barackas Obama jį pagerbė įteikdamas Prezidento laisvės medalį.

Vida Press nuotr./Bobas Dylanas
Vida Press nuotr./Bobas Dylanas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas