Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Borisas Johnsonas atskleidė, kuo prieš pat mirtį sirgo Elžbieta II: diagnozuota sunki liga

Buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas šiurkščiai pažeidė karališkąjį protokolą. Savo memuaruose politikas paskelbė, kad karalienė Elžbieta II prieš mirtį sirgo kaulų vėžiu.
Elizabeth II ir Borisas Johnsonas / „Scanpix“ nuotr.
Elizabeth II ir Borisas Johnsonas / „Scanpix“ nuotr.

B.Johnsonas oficialiai pasitraukė iš pareigų likus vos dviem dienoms iki Elžbietos II mirties 2022 m. rugsėjį. Po jos mirties pasipylė aršios spekuliacijos, kaip tiksliai monarchė mirė. Savo knygoje, kuri prekyboje pasirodys spalio 10 dieną, B.Johnsonas rašė apie paskutines monarchės dienas Balmorale, Škotijoje.

„Jau metus ar daugiau žinojau, kad ji sirgo tam tikros formos kaulų vėžiu, o jos gydytojai nerimavo, kad bet kuriuo metu gali prasidėti staigus nuosmukis“, – knygos ištrauką cituoja CNN.

B.Johnsono pasakojimas yra pirmoji viešai paskelbta buvusio aukšto rango vyriausybės pareigūno informacija apie tai, kokia galėjo būti karalienės mirties priežastis. Jos mirties liudijime ji įvardyta kaip „senatvė“.

Borisas Johnsonas / „Scanpix“ nuotr.
Borisas Johnsonas / „Scanpix“ nuotr.

B.Johnsonas nėra pirmasis ministras pirmininkas, autobiografijoje aprašęs savo gyvenimą, darbo užkulisius ir bendravimą su mirusia karaliene. Buvę Didžiosios Britanijos vadovai Tony Blairas, Gordonas Brownas ir Davidas Cameronas tai taip pat padarė, tačiau tik bendrais bruožais ir be tokių ryškių detalių, kokias pateikė B.Johnsonas.

Bakingemo rūmai laikosi politikos nekomentuoti knygų apie karališkąją šeimą, todėl B.Johnsono teiginių nei patvirtino, nei paneigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas