Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Britų menininkas Lucianas Freudas testamentu paliko rekordinę pinigų sumą

Portretistas Lucianas Freudas savo testamentu paliko rekordinius 96 mln. svarų – tai didžiausia suma, kurią testamentu yra palikę britų menininkai, pranešė laikraštis „The Mail on Sunday“.
Vienas iš Luciano Freudo autoportretų
Vienas iš Luciano Freudo autoportretų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

L.Freudas mirė pernai liepą, sulaukęs 88 metų ir savo bekompromisiais portretais pelnęs didžiulį pripažinimą visame pasaulyje. Tarp jam pozavusių žmonių yra Anglijos karalienė Elizabeth II ir supermanekenė Kate Moss.

2,5 mln. svarų ir vieną namą L.Freudas paliko savo ilgamečiam padėjėjui Davidui Dawsonui, kuris drauge su menininko šunimi Eli yra pavaizduotas paskutiniame nebaigtame jo darbe „Skaliko portretas“ (Portrait of the Hound).

Likęs turtas atiteko L.Freudo advokatei Dianai Rawstron ir vienai jo dukterų Rose Pearce, kurios menininko testamente nurodomos kaip patikos valdytojos ir turės perleisti velionio asmeninius daiktus pagal jam gyvam esant pareikštus jo pageidavimus, rašo minėtas laikraštis.

L.Freudas, psichoanalitiko Sigmundo Freudo vaikaitis, buvo dukart vedęs ir turi kelis vaikus, tačiau daug kas mano, kad tų vaikų yra gerokai daugiau nei jis pats pripažino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas