Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būdama 56-erių mirė grupės „The Muffs“ vokalistė Kim Shattuck

Eidama 57-uosius metus po kovos su šonine amiotrofine skleroze (ŠAS), dar dažnai vadinama Lou Gehrigo liga, mirė amerikiečių pankroko grupės „The Muffs“ vokalistė Kim Shattuck.
Km Shattuck
Km Shattuck / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Pankas Muzika

Trečiadienį JAV laiku šią liūdną žinią socialiniame tinkle pranešė dainininkės vyras. „Šįryt mano gyvenimo meilė Kim po dvejus metus trukusios kovos su ŠAS mirė miegodama. Tik jos dėka tapau tokiu vyru, koks esu. Ji su mumis gyvens savo muzikoje, mūsų prisiminimuose ir jos drąsioje kūrybiškoje sieloje. Visada tave mylėsiu, mano Kimmy. Ačiū, kad su manimi dalinaisi savo gyvenimu“, – instagrame rašė jis.

„Instagram“ nuotr./Kim Shattuck ir Melanie Vammen
„Instagram“ nuotr./Kim Shattuck ir Melanie Vammen

Apie vokalistės ir draugės netektį pranešė ir grupės nariai Ronnie Barnettas ir Roy’us McDonaldas: „Ji buvo ne tik nuostabi dainų autorė, pašėlusi gitaristė ir nepaprasta dainininkė/rėksnė, Kim turėjo tikrą gamtos jėgą. Kovodama su ŠAS ji prodiusavo mūsų paskutinį albumą, prižiūrėjo kiekvieną jo etapą – nuo įrašų kūrimo iki viršelio. Ji buvo mūsų geriausia draugė ir groti su ja buvo garbė. Iki, Kimba. Mylime tave labiau, nei kada nors galėtume pasakyti.“

Devintajame dešimtmetyje Kim buvo sunkaus roko grupės „The Pandoras“ narė, o 1991-aisiais su kolege Melanie Vammen nusprendė įkurti „The Muffs“.

VIDEO: The Muffs - Sad Tomorrow (Video)

Grupę labiausiai išgarsino kūriniai „Lucky Guy“ ir „Sad Tomorrow“, taip pat Kim Wilde dainos „Kids in America“ perdainavimas. Pastarasis įrašas panaudotas 1995-ųjų kino juostoje „Jokio supratimo“.

Spalio 18 d. „The Muffs“ ruošiasi pristatyti savo šeštąjį albumą.

VIDEO: The Muffs - "Kids in America"

Šoninę amiotrofinę sklerozę, dar žinomą kaip progresuojančią neurodegeneracinę ligą, sukelia neuronų, kontroliuojančių raumenų, atsakingų už vaikščiojimą, kalbėjimą, maisto rijimą ir kvėpavimą, judesius, žūtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas