Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 29

Celine Dion gimtinė myli ją labiau nei seniau: kritikai nutilo, Pelenės istorija nemiršta

Tai buvo penktadienio vakaras Monrealyje, kai šimtai euforijos apimtų žmonių šoko ir dainavo „It's All Coming Back to Me Now“ išparduotame Celine Dion pagerbimo vakarėlyje. Vienas vyras vilkėjo savadarbį aukso spalvos galvos apdangalą iš povo plunksnų, kuriomis pasidabinusi C.Dion prieš kelerius metus pasirodė „Met Gala“ pokylyje. Kitas vis žvilgčiojo į Dion įkvėptų perukų kampelį, kuriame buvo demonstruojamos jos įvairiais dešimtmečiais nešiotos šukuosenos.
Celine Dion ir jos pagerbimo vakaras Monrealyje
Celine Dion ir jos pagerbimo vakaras Monrealyje / „Scanpix“, Vida Press ir Guillaume Simoneau (The New York Times) nuotr.

„Arogantiškų žvaigždžių eroje ji visada autentiška“, – šyptelėjo 38 metų persirengėlis, stilistas Simonas Venne'as. „Ji mums yra viskas, pasididžiavimo šaltinis, mūsų karalienė.“

Guillaume Simoneau (The New York Times) nuotr./Celine Dion pagerbimo vakaras Monrealyje, dainininkės gerbėjas Simonas Venne'as
Guillaume Simoneau (The New York Times) nuotr./Celine Dion pagerbimo vakaras Monrealyje, dainininkės gerbėjas Simonas Venne'as

Jei kada nors ir kilo mintis, kad Kvebekas, prancūzakalbė provincija, kurioje gimė Dion, buvo nepatenkintas dėl Dion iškilimo į pasaulinę žvaigždę su angliškais popmuzikos hitais, ji buvo išsklaidyta. Dabar Celine čia užima iškilią vietą ir išgyvena kultūrinį renesansą, nes Kvebeko jaunoji karta ją be užuolankų priėmė. „Radio Canada“, nacionalinis transliuotojas prancūzų kalba, analizuoja jos gyvenimą tinklalaidėje „Celine: She’s The Boss!“ („Celine: Ji yra bosė!“). Neseniai pasirodžiusiame dokumentiniame seriale „It's Cool to Like Celine Dion“ („Mėgti Celine Dion yra šaunu“) buvo nagrinėjamas jos patrauklumas milenialsų kartai. Vis dažniau rengiami drag (persirengėlių) Celine Dion konkursai.

„Scanpix“ nuotr./Celine Dion
„Scanpix“ nuotr./Celine Dion

Gruodžio mėnesį Dion emocingai paskelbta žinia, kad ji serga reta neurologine liga, vadinama sustingusio žmogaus sindromu, dėl kurio jai tenka atidėti gastrolių datas, sulaukė nepaprastai didelio atgarsio.

Kvebeko politikai iš viso politinio spektro, įskaitant Kvebeko premjerą François Legault ir partijos, pasisakančios už Kvebeko nepriklausomybę nuo Kanados, vadovą, stengėsi išreikšti palaikymą 54 metų Dion. Tuo metu gerbėjai reiškė užuojautą socialiniuose tinkluose.

Vida Press nuotr./Celine Dion
Vida Press nuotr./Celine Dion

Įtakingo Kvebeko laikraščio „Le Devoir“ antraštė ją pavadino „Celine, Kvebeko karaliene“. Laikraštis pažymėjo, kad Dion įgijo neliečiamos ikonos statusą po daugelio metų, kai kritikai ją peikė, o kiti tyčiojosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas