Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Cosmopolitan“ viršelis su Tess Holliday užvirė diskusijų audrą: vieni giria, kiti smerkia

Bene garsiausias pasaulyje plius dydžio modelis Tess Holliday šią savaitę nesitvėrė džiaugsmu galėdama pasidalinti savo pirmuoju „Cosmopolitan“ viršeliu – svajone, kurios ji manė niekada neįgyvendinsianti. Tačiau jos džiaugsmą greitai ėmė temdyti įsiplieskusi diskusija: vieni palaikė ir sveikino žurnalo sprendimą ją pasirinkti viršelio mergina, o kiti priešingai – labai kritikavo.
Tess Holliday
Tess Holliday / „Cosmopolitan UK“ ir „Scanpix“ nuotr.

33-ejų moteris, kuri sveria 136 kg ir tuo didžiuojasi, buvo pakviesta tapti britiško „Cosmopolitan“ spalio viršelio mergina. O viršelį dar papildo tokia iškalbinga antraštė: „Tess Holliday nori, kad heiteriai pabučiuotų jai į užpakalį“.

„Aš rimtai esu COSMO MERGINA!! Negaliu patikėti tuo, ką sakau! Ačiū už šią nuostabią galimybę. Jei būdama maža būčiau mačiusi tokį kūną kaip mano šiame žurnale, tai būtų pakeitę mano gyvenimą, ir tikiuosi, kad šitai padarys tą kažkurioms iš jūsų“, – didžiuodamasi savo viršeliu su gerbėjais dalijosi Tess Holliday.

„Cosmopolitan UK“ viršelis/Tess Holliday
„Cosmopolitan UK“ viršelis/Tess Holliday

Ją palaikė daugybė kitų moterų, kurios džiaugėsi pagaliau matydamos ant viršelio tokį modelį, su kuriuo gali susitapatinti, ar nesijausti blogai dėl savo kilogramų kai visuose žurnaluose – vien nulinio dydžio manekenės.

Tačiau toli gražu ne visiems šis viršelis pasirodė įkvepiantis – kiti kritikavo, kad šitaip perlenkiama lazda ir idealizuojamas nutukimas, pavojingas sveikatai. Vienas iš tokių kritikų – aštriais pasisakymais garsėjantis britų žurnalistas Piersas Morganas.

„Kuomet Britanija kovoja su vis didėjančia nutukimo krize, štai toks yra naujas „Cosmo“ viršelis. Matomai mes turėtume į jį žiūrėti kaip į „didelį žingsnį link pozityvaus požiūrio į kūną“. Kokia nesąmonė. Šis viršelis yra vienodai pavojingas ir klaidinantis kaip nulinio dydžio modelių aukštinimas“, – pareiškė jis socialiniame tinkle „Instagram“.

Pati Tess Holliday neilgai trukus atsikirto visiems jos kritikams – tą moteriai tenka daryti gana dažnai.

„Visiems, sakantiems, kad aš esu našta Britanijos sveikatos priežiūros sistemai – aš amerikietė, taigi jums nereikia rūpintis mano stora sėdyne. Rūpinkitės dėl to, kokie siaubingi žmonės jūs esate verkšlendami apie tai, kaip mano buvimas ant blizgaus žurnalo viršelio daro poveikį jūsų siaurų pažiūrų gyvenimui“, – rėžė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas