Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dainininkė Billie Eilish stojo į kovą su nuolatine kritika dėl aprangos: pristatė trumpą filmą

Billie Eilish stojo į seną kovą su kūno gėdinimu bei dvigubais standartais ir pristatė stiprią žinutę siunčiantį trumpą filmą. Pavadintas „Not My Responsibility“ (vert. Ne mano atsakomybė), beveik keturias minutes trunkantis vaizdo įrašas pirmą kartą parodytas per vieną pasaulinių gastrolių „When We Fall Asleep“ koncertą. Sulaukusi pilnametystės atlikėja filmą įkėlė į savo „YouTube“ kanalą, kur vos per parą jis peržiūrėtas daugiau nei 3 mln. kartų.
Billie Eilish
Billie Eilish / „Youtube“ vaizdo įrašo kadrai ir Vida Press nuotr.
Temos: 1 Billie Eilish

Jame Billie Eilish matoma lėtai nusirenginėjanti jos vizitine kortele tapusius plačius, keliais dydžiais per didelius drabužius. Likusi tik su liemenėle, dainininkė paneria į tamsų baseiną.

Daugkartinei „Grammy“ laureatai atidengiant vis daugiau kūno, fone girdisi pačios Billie Eilish balsas, sakantis: „Ar pažįstate mane? Tikrai pažįstate mane? Turite nuomones apie mano nuomones, apie mano muziką, apie mano drabužius, apie mano kūną.

Kai kurie žmonės nemėgsta, kaip rengiuosi. Kai kurie žmonės giria. Kai kurie žmonės tuo naudojasi siekdami sugėdinti kitus, kai kurie žmonės tuo naudojasi siekdami sugėdinti mane. Bet jaučiu jus stebinčius. Visada. Niekas, ką darau, nelieka nepastebėta, tad man jaučiant jūsų žvilgsnius, jūsų nepritarimą, ar jūsų palengvėjimo atodūsį, aš gyvenau pagal juos, negalėjau pajudėti.

Ar norėtumėte, kad būčiau mažesnė, silpnesnė, švelnesnė, aukštesnė? Ar norėtumėte, kad būčiau tyli? Ar mano pečiai jus provokuoja? O mano krūtinė? Ar aš esu mano pilvas, mano klubai, mano kūnas, kuriame gimiau – ar tai ne tai, ko jūs norėjote? Jei nešioju tai, kas patogu, aš nesu moteris. Jei atsisakau sluoksnių, esu k***.

Nors niekada nematėte mano kūno, jį teisiate ir dėl jo teisiate mane. Kodėl? Darote prielaidas apie žmones, remdamiesi jų dydžiu. Mes nusprendžiame, kas jie tokie, nusprendžiame, kokia jų vertė. Jei vilkiu daugiau, jei vilkiu mažiau, kas nusprendžia, kokia dėl to esu? Ką tai reiškia? Ar mano vertė pagrįsta tik jūsų suvokimu, ar jūsų nuomonė apie mane nėra mano atsakomybė?“

Billie Eilish trumpas filmas:

VIDEO: Billie Eilish - NOT MY RESPONSIBILITY - a short film

Tiek scenoje, tiek ant raudono kilimo prestižiniuose muzikos renginiuose Billie Eilish pasirodo vilkėdama plačius, keliais dydžiais per didelius drabužius: džemperius, švarkus, šortus ir kelnes, avalynę ji taip pat renkasi patogią – sportinio stiliaus. Kadangi rengiasi kitaip nei dauguma jos bendraamžių pramogų pasaulio atstovų, Billie Eilish yra kritikuojama.

Ypatingai jos išvaizdą mėgsta aptarinėti taip vadinami interneto troliai, teigiantys, kad jei Billie Eilish vilkėtų jos figūrą labiau išryškinančius drabužius, ji būtų dar patrauklesnė.

Kritikos ji neišvengė ir dėl šio vaizdo įrašo. Jai atsisegus juodus marškinius ir parodžius, kad po jais slypi aptempiantys, šiek tiek krūtinę ir rankas atidengiantys marškinėliai, dainininkė sulaukė pasipiktinimo bangos, kad toks elgesys ir kūno demonstravimas tokio amžiaus merginai nėra deramas.

„Esmė ne tokia: Ei, dabar apkaltinkime visas šias merginas nepadoriai atrodant, nes jos nesirengia kaip Billie Eilish. Mane tai piktina. Turiu vilkėti per didelius marškinėlius, kad mano krūtys jums nekeltų nepatogumų“, – sakė ji „Elle“.

Atrodo, Billie Eilish atsikvėpti ir gyventi, atrodyti bei puoštis taip, kaip nori galės negreitai. Nors anksčiau ji ne kartą užsiminė, kad sulaukusi 18-kos galbūt pradės rengtis kitaip, omenyje turint labiau visuomenės mergaitiškais laikomus drabužius, ir jai šio neva pažado nepradėjus tesėti vos tik užpūtė žvakutes ant torto, ji buvo išvadinta melage.

Į tai topuose įsitvirtinusi dainininkė atsakė tokia žinute: „Pykstate, kad sulaukiau 18-kos ir iškart nenusimečiau visų drabužių? Kaip gaila.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas