Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davidas Beckhamas įsiutino britus: pripažino viršijęs greitį, bet teismas jį vis tiek išteisino

Šią savaitę Londono teismas išteisino Davidą Beckhamą (43 m.) byloje dėl greičio viršijimo, nepaisant to, kad turėjo akivaizdžius to įrodymus ir pats futbolininkas tą pripažino. Nuo baudos išsisukti garsenybei padėjo brangių teisininkų komanda, kuri tiesiog pasinaudojo formalumų spraga.
Davidas Beckhamas
Davidas Beckhamas / „Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr.

Nuo piniginės baudos Davidui Beckamui išsisukti padėjo įžymybių advokatas Nickas Freemanas, dėl savo metodų dar vadinamas „Ponu Spraga“.

Nors techniškai Davidas Beckamas turėjo būti pripažintas kaltu, o ir pats prisipažino viršijęs greitį, tačiau jį išgelbėjo tai, kad vieną dieną buvo pavėluotas įteikti laiškas su pranešimu apie išrašytą baudą. Vien dėl šio formalumo nublanko visi akivaizdūs įrodymai ir prisipažinimas...

Pats advokatas žurnalistams sakė, kad „žvelgiant iš moralinės pusės“, jo klientas neturėjo būti išteisintas dėl to, kad važiavo 59 km/val. greičiu gatvėje, kur greitis ribojamas iki 40 km/val. Tačiau tokia yra sistema, ir jeigu norima kažką kaltinti, tai reikia tada keisti įstatymus.

„Scanpix“ nuotr./Davido Beckamo advokatas Nickas Freemanas
„Scanpix“ nuotr./Davido Beckamo advokatas Nickas Freemanas

„Ponas Beckhamas pripažino, kad vairavo jis, pripažino, kad viršijo greitį – tai nebuvo diskusijų klausimas. Suprantu, kad gali kelti susirūpinimą, bet čia jau klausimas Parlamentui. Tai įstatyminė problema. Jeigu reikia keisti įstatymą, tai tegu. Gali būti, kad čia niekas nėra kaltas. Gali pasitaikyti neišaiškinamų vėlavimų Londono pašte ar rūšiavimo centre Kru. Tai gali būti paprasčiausia sistemos klaida – mes to nežinome“, – kalbėjo Davido Beckamo advokatas.

Pats Davidas Beckamas nedalyvavo teismo posėdyje, kuriame buvo išteisintas, tačiau sužinojęs verdiktą sakė: „Man labai palengvėjo ir esu labai patenkintas savo teisininkų komanda“.

Incidentas, dėl kurio buvo bylinėjamasi, įvyko šių metų sausį Londone, kuomet Davidas Beckamas važiavo 200 tūkst. svarų vertės „Bentley“ automobiliu 19 km/val. viršydamas leistiną greitį.

Teismas išteisino, tauta pasmerkė

Nors teismas išteisino, tačiau tauta Davidą Beckamą negailestingai pasmerkė.

Žmonės bjaurėjosi, kaip akiplėšiškai buvo apeitas įstatymas pasitelkiant garsenybės statusą ir brangius advokatus. Ir visa tai – dėl sąlyginai nedidelės piniginės baudos kaip tokio masto žvaigždei, kurios turtas vertinamas maždaug 450 mln. JAV dolerių.

Vieni net manė, kad toks nesąžiningas elgesys turėtų užkirsti kelią Beckamui gauti taip trokštamą riterio titulą, o kiti pastebėjo, jog nereikia stebėtis, kad gyvendamas pagal dvigubus standartus jis vis dar jo neturi...

Vida Press nuotr./Davidas Beckhamas
Vida Press nuotr./Davidas Beckhamas

„Kas labiausiai mane siutina, pone Davidai Beckhamai, tai kad tas pats nutiko ir mano sūnui, bet mes liepėm jam prisiimti atsakomybę ir susimokėti baudą, kad jis išmoktų pamoką“, – tviteryje piktinosi viena moteris.

„Beckhamui palengvėjo, kad jis išvengė baudos už greičio viršijimą. O mums visiems palengvėjo, kad jis nepartrenkė vyro, moters ar vaiko, važiuodamas 59 km/val. greičiu 40 km/val. zonoje“ – nepasitenkinimą garsenybe išsakė kitas britas.

Panašių nusiskundimų – pilni socialiniai tinklai, ir britai tikrai nėra patenkinti tokiu Davido Beckhamo elgesiu. Jį kritikuoja ir saugumo keliuose aktyvistai – esą būdamas viešas asmuo, kuriuo daug kas žavisi ir kopijuoja, Beckhamas rodo labai netinkamą pavyzdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas