Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl uragano Radvilas Bubelis evakavosi iš Floridos: „Šluojamos parduotuvės, jaučiama panika“

Uraganas Irma, trečiadienį nusiaubęs Karibų regiono salas, juda JAV pakrantės link, o Floridos valstiją audra pasiekti turėtų jau penktadienio vakarą. Floridoje gyvenantis verslininkas Radvilas Bubelis tvirtina, kad tūkstančiai žmonių daro viską, kad išgyventų: šluoja parduotuvių lentynas, pildo vandens atsargas, bando išvykti ar pasislėpti.
Radvilas Bubelis Floridoje
Radvilas Bubelis Floridoje / Asmeninio albumo nuotr.

Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo nurodyta evakuotis maždaug 1 mln. žmonių. Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus teigimu, nuo Irmos jau nukentėjo 1,2 mln. žmonių, tačiau šis skaičius gali išaugti iki 26 milijonų.

R.Bubelis 15min sakė, kad nors ir nėra evakuacinėje zonoje, jis taip pat nusprendė palikti valstiją ir persikelti savaitei į šiauriau esančią Kentukio valstiją.

„Oro uostas perpildytas, visi bilietai išparduoti. Daug kas iškeliauja savanoriškai, kiti keliauja iš priverstinės evakuacijos zonos“, – teigė R.Bubelis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Richardas Bransonas nuo uragano Irma slėpėsi vyno rūsyje: dauguma pastatų jo saloje sunaikinti

Asmeninė nuotr./Floridos gyventojai ruošiasi uraganui Irma
Asmeninė nuotr./Floridos gyventojai ruošiasi uraganui Irma
Asmeninė nuotr./Floridos gyventojai ruošiasi uraganui Irma
Asmeninė nuotr./Floridos gyventojai ruošiasi uraganui Irma

R.Bubelis teigė, kad vienoje Majamio parduotuvių, kurioje lankėsi prieš kelias dienas, jau buvo pasibaigusios vandens ir ilgai galiojančių produktų atsargos.

„Produktai ribojami, šeima galėjo įsigyti tik 3 pakuotes vandens visai šeimai, mačiau, kaip iš apsiverkusios moteriškės atiminėjo ketvirtą pakuotę. Jau trečiadienį maisto parduotuvėse nebuvo vandens, duonos, traškučių, konservų. Sunku buvo suvokti, kad tai vyksta realybėje. Visi tik uraganu ir gyvena: namų langus langinėmis uždarinėja arba lentomis užkala. Grėsmė rimta – 300 km/h vėjas ne juokas, tikiuosi, po savaitės bus kur grįžti“, – pasakojo R.Bubelis.

Nors Floridos gyventojai šioje situacijoje stengiasi išlaikyti šaltus nervus, valstijoje jaučiama panika.

„Manęs prie kasos viena moteriškė paprašė padėti, papildomas 2 pakuotes vandens iškontrabandinti iš parduotuvės... Panika ir įtampa tikrai jaučiama“, – sakė R.Bubelis.

TAIP PAT SKAITYITE: JAV link slenka uraganas Irma, o Karibų jūroje stiprėja audra Jose

R.Bubelis jau kurį laiką kuria ateitį Amerikoje, gyventi už Atlanto jis persikėlė dar 2013-aisiais, kai Floridos tarptautiniame universitete pasirinko bioinformatikos doktorantūros studijas.

Nerimauti išties yra ko – ši audra griuvėsiais pavertė Barbudos ir Šv. Martyno atogrąžų salas bei pareikalavo mažiausiai 11 gyvybių.

Karibų jūroje ketvirtadienį iki trečios kategorijos sustiprėjo uraganas Jose, o JAV link slenka dar nenusilpusi aukščiausios – penktos – kategorijos audra Irma.

Aukščiausios – penktos – kategorijos audra gali padaryti didelės žalos pastatams ir infrastruktūrai. Tokio stiprumo uraganas gali lengvai nuplėšti namų stogus, išdaužyti langus, išvartyti medžius ir sukelti potvynių. Dėl to kyla pavojus ir žmonių gyvybėms. Visgi tokio stiprumo audrų Atlanto vandenyne susiformuoja itin retai.

Meteorologų teigimu, atslinkus audrai, vandens lygis Floridoje gali būti iki septynių metrų didesnis, nei įprasta. Manoma, kad audra pasieks šią valstiją penktadienio vakarą.

Floridos gubernatorius Rickas Scottas sakė, kad Irma, atslenkanti praėjus kiek daugiau nei savaitei po 60 gyvybių nusinešusio uragano Harvey, kelia „didelę grėsmę visai valstijai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas