Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dingusi mergina rasta „TikTok“ pagalba: apie gresiantį pavojų pranešė rankų gestais

Prieš kelias dienas Amerikoje apie dingusią dukrą pranešę tėvai džiaugiasi ją suradę sveiką ir gyvą – pasirodo, savo gyvybę ji išgelbėjo sumanumu. Mergina pasinaudojo socialiniame tinkle „TikTok“ žinomais rankų gestais, kurie praneša apie gresiantį pavojų, rašoma BBC.
„TikTok“
„TikTok“ / 123RF.com nuotr.

Prieš kelias dienas Šiaurės Karolinoje dingusi mergina jau po dviejų dienų buvo pastebėta automobilyje Kentukyje. 16-metė naudojo rankų gestą, kuriuo galėtų įspėti pravažiuojančius vairuotojus apie jai gresiantį pavojų.

Kaip praneša BBC, pareigūnai teigia dėl šio nusikaltimo sulaikę 61-erių Jamesą Herbertą Bricką iš Šiaurės Karolinos, kai jis ketvirtadienio popietę važiavo netoli Kentukio tarpvalstybinio kelio.

Laurel apygardos šerifo biuro pranešime rašoma, kad merginą pastebėjęs vairuotojas pareigūnams sakė, kad policiją iškvietė po to, kai pastebėjo „automobilyje sėdinčią keleivę, rodančią rankų gestus, kurie žinomi socialiniame tinkle „TikTok“ kaip apie smurtą šeimoje pranešantys ženklai“.

Skambinusiam vyrui atrodė, kad mergaitė pateko į nelaimę. Jis atkreipė dėmesį ir į automobilį vairavusį vyrą, kuris buvo vyresnio amžiaus.

Mergina, kurios vardas neskelbiamas, pareigūnams pasakojo, kad keliavo per Šiaurės Karoliną, Tenesį, Kentukį ir Ohajo valstiją.

Pasak Kanados moterų fondo, rankos gestas yra vienos rankos ženklas, kurį kas nors gali naudoti ištiktas nelaimės. Kampanija, vadinama „pagalbos ženklu“, 2020 m., pandemijos metu, socialiniuose tinkluose išplatino pagrindinius rankų gestus, siekiant kovoti su smurto šeimoje augimu.

Šį rankos gestą galite pamatyti čia:

@nowthis

If you see someone make this secret hand signal it means they need help. Feat. @jackienpadilla ##learnontiktok ##tiktokpartner

♬ original sound - nowthis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas