Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dua Lipai – nemalonumai dėl paparaco nuotraukos: iškeltas ieškinys

Žvaigždės vis nepasimoko. Šįkart dėl socialiniame tinkle pasidalytos paparaco darytos nuotraukos ieškinys iškeltas atlikėjai Dua Lipai, rašo užsienio žiniasklaida.
Dua Lipa
Dua Lipa / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Teismas Dua Lipa

Nuotrauka, dėl kurios bėdų prisivirė Dua Lipa, daryta dar 2019 m. vasarį oro uoste. Jos autorius dirba įmonėje „Integral Images“, kuri liepos 6 d. į Kalifornijos teismą dainininkę padavė teigdama, kad ji „be ieškovo leidimo sąmoningai nukopijavo, išsaugojo ir/arba demonstravo ieškovui priklausančią nuotrauką ir taip pažeidė Jungtinių Valstijų autorinių teisių įstatymus“.

Įmonė pridūrė, kad Dua Lipa savo paskyras socialiniuose tinkluose naudoja kaip marketingo įrankį ir kad jos paviešinta minima fotografija panaudota komerciniais tikslais. Tai reiškia, kad be sutikimo panaudojusi kito autoriaus kūrinį, ji užsidirbo pinigų.

Tiesa, vos tik fotografija 2019 m. pasirodė Dua Lipos paskyroje, skundas dėl be leidimo panaudotos nuotraukos dainininkę pasiekė jau po poros savaičių ir nemalonumų pridirbusios nuotraukos socialiniame tinkle nebeliko.

Na o dabar, praėjus keleriems metams, įmonė nori prisiteisti nemažą sumą už autorinių teisių pažeidimą – apie 150 tūkst. dolerių, skelbia Billboard.com.

Panašių problemų neišvengė ir daugiau žvaigždžių. Dėl paparacų darytų nuotraukų, socialiniuose tinkluose panaudotų be jų leidimo, prieš keletą metų įkliuvo Ariana Grande, Justinas Bieberis, Jennifer Lopez, Gigi Hadid, Emily Ratajkowski ir Jessica Simpson.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas