Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eltonas Johnas populiarųjį filmą ir romaną „Ir velnias dėvi „Prada“ pavers miuziklu

Popmuzikos superžvaigždė Eltonas Johnas ketvirtadienį pranešė sugrįžtantis į Brodvėjų ir sukursiantis miuziklą pagal populiarųjį filmą ir romaną „Ir velnias dėvi „Prada“ („The Devil Wears Prada“).
Eltonas Johnas koncerte Vilniuje ir Meryl Streep filme „Ir velnias dėvi „Prada“
Eltonas Johnas koncerte Vilniuje ir Meryl Streep filme „Ir velnias dėvi „Prada“ / Gretos Skaraitienės nuotr. ir kadras iš filmo

Naujajam miuziklui muziką parašys pats Eltonas Johnas, o už tekstus bus atsakingas humoristas Paulas Rudnickas, dažnai rašantis žurnalui „The New Yorker“.

„Perkurti „Ir velnias dėvi „Prada“ muzikiniam teatrui yra labai smagu“, – sakė muzikantas pranešime ir pridūrė, kad daugiau informacijos, kada pasirodys miuziklas, bus paskelbta vėliau.

„Esu didžiulis šios knygos ir pagal ją sukurto filmo gerbėjas bei milžiniškas mados pasaulio entuziastas. Nekantrauju suleisti savo muzikinius dantis į šį populiariosios kultūros gabalą“, – sakė britų muzikantas.

Nors į Brodvėjų patekti yra itin sunku net ir žinomiems vardams, Eltonas Johnas jau įrodė, kad kurti miuziklus jam sekasi puikiai.

Kompanijos „Disney“ animacinio filmo „Liūtas Karalius“ („The Lion King“) adaptacija pateko į istoriją kaip pirmasis pasirodymas, Brodvėjuje surinkęs 1 mlrd. dolerių. Be to, šis miuziklas yra trečias ilgiausiai Brodvėjuje rodomas muzikinis spektaklis.

Kadras iš filmo/„Ir velnias dėvi Prada“ („The Devil Wears Prada“, 2006, IMDb – 6,8)
Kadras iš filmo/„Ir velnias dėvi Prada“

Taip pat sėkmingi buvo ir jo kurtas miuziklas pagal Giuseppe Verdi operą „Aida“ bei miuziklas „Bilis Eliotas“. Pastarasis po itin sėkmingo pasirodymų maratono Londono Vestendo rajono scenose buvo uždarytas pernai.

2006-aisiais pasirodžiusiame filme „Ir velnias dėvi „Prada“ vaidino Meryl Streep ir Anne Hathaway. Šioje juostoje pasakojama apie įtakingą mados žurnalo redaktorę, kuri tironiškai vadovauja savo jaunai, bet ambicingai asistentei.

Šis didžiulės sėkmės viso pasaulio kino teatruose sulaukęs filmas buvo pastatytas pagal Lauren Weisberger romaną tuo pačiu pavadinimu. Ši rašytoja anksčiau ilgą laiką dirbo „Vogue“ vyriausiajai redaktorei Annai Wintour, tačiau niekada nėra patvirtinusi, kad tą romaną įkvėpė sukurti jos buvusi šefė.

Jūsų dėmesiui – 2006-ųjų filmo „Ir velnias dėvi „Prada“ anonsas:

VIDEO: The Devil Wears Prada (2006) Official Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai