Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Garsus mados dizaineris Alexanderis Wangas kaltinamas seksualiniu priekabiavimu

Garsus dizaineris Alexanderis Wangas – baisių kaltinimų epicentre. Socialiniame tinkle dalijamasi daugiausiai anoniminių paskyrų naudotojų prisipažinimais, neva žinomo prekės ženklo įkūrėjas seksualiai prie jų priekabiavo, rašo „People“.
Dizaineris Alexanderis Wangas ir Lady Gaga
Dizaineris Alexanderis Wangas ir Lady Gaga / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Instagramo paskyrose „DietPrada“ ir „s-tmodelmgmt“ paviešinta modelio Oweno Mooney vaizdo įrašo, iš pradžių pasirodžiusio „TikTok’e“, ištrauka, kurioje jis pasakoja apie vieną nutikimą su A.Wangu. Vaikinas sakė, kad su dizaineriu susipažino 2017-aisiais viename Niujorko klubų. To susitikimo metu garsus drabužių kūrėjas graibė jo tarpukojį.

„Vieną akimirką likau vienas, o šalia manęs buvęs vyrukas pasinaudojo tuo, kad niekas negalėjo pajudėti. Jis pradėjo mane čiupinėti, – sakė O.Mooney. – Nesikuklindamas lietė mano koją, aukštyn link tarpukojo. Patyręs šoką, sustingau. Atsisukau į kairę, kad pažiūrėčiau, kas jis – tai buvo labai garsus mados dizaineris. Negalėjau patikėti, ką jis man darė.“

Nors modelis vaizdo įraše neįvardijo užpuoliko, kituose įrašuose, sekėjams nesiliovus komentaruose spėlioti, ar O.Mooney omenyje neturi A.Wango, jis garsiai ištarė jo vardą.

„Šis tiksliai atspėjęs komentatorius mane nustebino. Pasirodo, Alexanderis Wangas yra masinis seksualinis grobuonis. Yra ir daugiau žmonių, kuriems jis tai darė. Todėl šiuo atveju jis privalo būti atskleistas“, – tęsė modelis.

Portalas „People“ bandė susisiekti su A.Wango atstovu dėl komentaro. „InStyle“ ir WWD jo kompanijos atstovas komentuoti atsisakė. Taip pat niekas nei patvirtino, nei paneigė O.Mooney teiginio.

Kad atėjo metas A.Wangui atsakyti už savo veiksmus, teigė ir instagramo paskyra „s-tmodelmgmt“. Ji taip pat pasidalijo anoniminėmis istorijomis apie tariamus dizainerio nedorus poelgius.

Vienas asmuo teigė, kad A.Wangas jį apsvaigino į gėrimą įbėręs narkotikų, o kitas pasakojo apie naktį jo kambaryje vertusį praleisti dizainerį.

A.Wang, artimai bendraujantis su tokiomis žvaigždėmis kaip Gigi ir Bella Hadid, Kylie Jenner bei Hailey Baldwin ir daugeliu kitų, vakarėlių kultūrą aukština ir savo kolekcijų pristatymuose bei kūriniuose.

2018 m. pavasario kolekcija dizaineris net pavadino #WangFest, joje taip pat buvo galima pamatyti modelius, podiumu einančius pasipuošus lankeliais, ant kurių puikavosi užrašai „Party Animal“ ir „Wangover“.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Alexander Wang“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcija: Bella Hadid ir Kendall Jenner
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Alexander Wang“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcija: Bella Hadid ir Kendall Jenner

Šie kaltinimai dizaineriui ir jo kol kas tariamų aukų prisipažinimai nepraslydo pro „The Model Alliance“, mados industrijoje skatinančios sąžiningą elgesį, lygias galimybes ir tvarias praktikas, akis. Organizacija pranešė, kad „solidarizuojasi su tais, kurie pasidalijo nukentėję nuo Alexanderio Wango seksualinio priekabiavimo“. Taip pat ragina netylėti ir kitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas