Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Holivudas sukrėstas: būdamas 43-ejų mirė „Juodoji pantera“ žvaigždė C.Bosemanas

Aktorius Chadwickas Bosemanas mirė penktadienį, jam buvo 43-eji. Kaip skelbia „Associated Press“, žvaigždė mirė po kovos su storosios žarnos vėžiu.
Chadwickas Bosemanas filme „Juodoji pantera“
Chadwickas Bosemanas filme „Juodoji pantera“ / Kadras iš filmo

Aktoriaus viešųjų ryšių atstovė Nicki Fioravante pranešė, kad Chadwickas Bosemanas mirė savo namuose Los Andžele, apsuptas savo žmonos ir artimųjų.

Storosios žarnos vėžys aktoriui nustatytas 2016-aiais metais. Tiesa, jis niekada nėra apie tai kalbėjęs viešai.

„Būdamas tikru kovojotu, Chadwickas atkakliai su viskuo tvarkėsi, ir į jūsų gyvenimus atnešė tiek nuostabių vaidmenų, kuriuos jau daugelis labai mylite“, – rašoma oficialiame šeimos komentare.

Kaip pranešė šeima, nemaža dalis jo sukurtų vaidmenų pareikalavo išties daug ryžto ir kovos. Net ir aktorių kone labiausiai išgarsinęs vaidmuo filme „Juodoji pantera“ įamžintas tarp nesibaigiančių operacijų ir chemoterapijos kursų.

Vis dėlto, aktoriaus šeima pridūrė, kad C.Bosemano gyvenime atsidūręs karaliaus vaidmuo jam buvo viską pakeitusi patirtis, už kurią jis labai dėkingas.

Holivudas sukrėstas

Po itin netikėtos ir skaudžios žinios socialinius tinklus užplūdo užuojautos žinutės, palaikymas artimiesiems ir jo talento gerbėjams.

Aktorius, dainininkas, stiliaus ikona Billy Porteris neslėpė esąs itin sukrėstas naujienas ir dėkojo kolegai ne tik už vaidmenis, bet ir indėlį skatinant jaunąją kartą priimti save tokį, koks esi.

Su „karaliumi“ atsisveikino ir dar vienas „Marvel“ aktorius Chrisas Evansas. Savo komentare jis skyrė duoklę aktoriaus talentui, užsispyrimui ir universalumui.

„Žvaigždžių karų“ žvaigždė Markas Hamillas taip pat su sekėjais pasidalijo skaudžia žinia, rašęs: „Jeigu atrodo, kad 2020-ieji jau negali būti blogesni, pasiekia tokia žinia“.

Dėl vaidmens abejojo

Nors šis filmas išties kone ryškiausiai įsirėš aktoriaus istorijoje, kai Chadwickas Bosemanas gavo skambutį iš savo agento suvaidinti kino studijos „Marvel“ personažą, aktorius ilgai dvejojo ir nesiryžo iškart priimti pasiūlymo.

Vis dėlto, broliai Anthony ir Joe Russo – dviejų „Kapitonas Amerika“ („Captain America“) ir būsimo „Keršytojai. Begalybės karas“ („Avengers: Infinity War“) filmų režisieriai – kartu su kino studijos „Marvel“ prezidentu Kevinu Feige'u įtikino Chadwicką Bosemaną tapti naujausia „Marvel“ visatos žvaigžde – Juodąja pantera.

Kadras iš filmo/Lupita Nyong'o, Chadwickas Bosemanas ir Danai Gurira filme „Juodoji pantera“
Kadras iš filmo/Lupita Nyong'o, Chadwickas Bosemanas ir Danai Gurira filme „Juodoji pantera“

JAV aktoriaus Chadwicko Bosemano teigimu, aktorių atranka buvo tokia slapta, kad pasiūlymo metu nebuvo net paminėtas tikslus filmo pavadinimas. Iki šiol aktorius niekada nepriėmė jokio vaidmens, nežinodamas scenarijaus arba bent kas yra filmo režisierius, tačiau yra dėkingas už tai, kad surizikavo.

Už vaidmenį C.Bosemanas MTV kino apdovanojimuose įvertintas geriausių metų aktoriumi, pats filmas susižėrė ne vieną apdovanojimą, „Juodoji pantera“ taip pat yra gavęs „Oskarą“.

Kino juostos „Juodoji pantera“ veiksmas vyksta iškart po filmo „Kapitonas Amerika: pilietinis karas“ įvykių, kuomet po savo tėvo mirties jaunasis T‘Challa grįžta į gimtąją Wakandą perimti sostą bei tapti naujuoju karaliumi. Tačiau pasirodžius galingam senam priešui ir norint atverti savo šalį pasauliui, jam teks kovoti ir kaip naujajam karaliui, ir kaip Juodajai panterai.

Kadangi kino juostos „Juodoji pantera“ pagrindiniuose vaidmenyse dominuoja Afrikos ir Afrikos amerikiečių aktoriai, šis filmas įsirašė į kino industrijos istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?