Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš komos pabudusi atlikėja MakSim išleista gydytis namo ir mokosi vaikščioti

Dainininkės MakSim gijimo istorija Rusijoje kone laikoma stebuklu. Atlikėja jau yra paleista gydytis ir namo ir, nepaisant to, kad sveria tik 35 kg, MakSim savijauta gerėja, praneša Starhit.ru.
Atlikėja MakSim
Atlikėja MakSim / „Scanpix“/ITAR-TASS ir soc. tinklų nuotr.
Temos: 2 Sveikata Koma

Prieš kelias dienas atlikėja MakSim buvo išrašyta iš ligoninės. Nuo šiol ji tęs gydymą namuose, bus prižiūrima šeimos. Anot žvaigždės aplinkos, dainininkė jaučiasi gerai, bet vis tiek yra silpna.

Neseniai internete pasirodė ir praeivių filmuota medžiaga, kurioje matosi, kaip MakSim išeina pasivaikščioti į gryną orą. Ekspertai teigia, kad 38-erių dainininkė atsigauna nelengvai: dabar dviejų vaikų mama sveria kiek daugiau nei 35 kilogramus, kūnas iš naujo mokosi įprastų dalykų. Pavyzdžiui, dėl raumenų masės praradimo Marina (tikrasis žvaigždės vardas) vėl mokosi vaikščioti. Šalia jos nuolat yra gydytojas Denisas Pavlovas, kuris stebi atlikėjos reabilitaciją.

15min rugpjūčio 13 dieną jau rašė, kad pusantro mėnesio dirbtinėje komoje praleidusi atlikėja MakSim pagaliau iš jos pabudo. Prieš tai buvo pažeista netgi 80 proc. moters plaučių, tad spekuliacijų buvo įvairių – dalis MakSim gerbėjų susitaikė su tuo, kad ji gali ir nebepabusti.

Vis dėlto dainininkė buvo intensyviai prižiūrima gydytojų ir netrukus paleista iš intensyvios terapijos skyriaus. Tuo metu kolegų darbu radijo laidoje pasidžiaugė gydytojas Denisas Procenko:

„Didžiuojuosi šia anesteziologų-reanimatologų komanda. Ir ne tik anesteziologais, bet taip pat pulmonologais, infekcinių ligų specialistais ir terapeutais“, – sakė jis.

Apie MakSim būklę plačiau papasakojo ir atlikėjos atstovė.

„Ji tik pradeda suprasti tai, kas jai buvo ir kiek laiko praleido komoje. Žinoma, jai laikas, būnant prijungtai prie gyvybę palaikančių aparatų, skriejo daug greičiau nei mums visiems, kurie dėl jos nerimavome. Marina yra kovotoja, neverkia, nesiskundžia, – pasakojo žvaigždės vadybininkė. – Aš net neabejojau, kad ji su viskuo susitvarkys.“

15min primena, kad MakSim prastai pasijuto birželio 10 d. Koronaviruso testai užsikrėtimo neparodė, todėl atlikėja ir toliau ruošėsi koncertui. Tik į jį susirinkę žiūrovai stebėjosi MakSim būkle. Pasak jų, dainininkė atrodė neblaivi.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./MakSim
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./MakSim

Vėliau paaiškėjo, kad MakSim alkoholio padauginusi nebuvo. Keistą elgesį iššaukė staiga iki 40 laipsnių šoktelėjusi temperatūra. Dainininkė taip pat pradėjo stipriai kosėti. Į ligoninę gydytojai ją paguldė dėl plaučių uždegimo. Kaip po to rašė pati MakSim, buvo pažeista jau 40 proc. jos plaučių.

MakSim nedelsė ir atšaukė kitus koncertus, o kaip įrodymą, kad susirgimo neišsigalvoja, socialiniame tinkle pasidalijo nuotraukomis iš ligoninės ir neigiamus testus patvirtinančiais dokumentais.

Dainininkės būklė vis prastėjo, plaučiai vis labiau silpo. Vėliau jai buvo diagnozuotas 80 proc. plaučių pažeidimas. Dainininkei buvo sukelta dirbtinė koma ir ji prijungta prie gyvybę palaikančio aparato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas