Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkta „Mis JAV“ nugalėtoja: 28-erių advokatė įsirašė į Amerikos istoriją

Las Vegase per 66-ą kartą rengtus „Mis JAV“ rinkimus buvo karūnuota gražiausia Jungtinių Amerikos Valstijų mergina – karūna atiteko Cheslie Kryst (28 m.) iš Šiaurės Karolinos. Advokate dirbanti gražuolė aplenkė ne tik būrį kitų merginų, bet ir įsirašė į istoriją. Pirmą kartą Amerikoje tris pagrindinius grožio konkursus – „Mis Jungtinės Amerikos Valstijos“, „Mis Amerika“ ir „Mis paauglė Amerika“ – laimėjo trys tamsiaodės merginos.
Cheslie Kryst, Nia Franklin, Kaliegh Garris
Cheslie Kryst, Nia Franklin, Kaliegh Garris / Asmeninio albumo ir Scanpix nuotr.

Cheslie Kryst ketvirtadienį laimėjus „Mis Jungtinė Amerikos Valstijos“ karūną, ji prisijungė prie „Mis Amerika“ rugsėjo mėnesį tapusia 25-erių Nia Franklin ir 18-metės „Mis paauglė Amerika“ nugalėtojos Kaliegh Garris.

Reaguodamas į Amerikos grožio konkursų istoriją įsirašiusį įvykį „Duke“ universiteto Afrikos ir Amerikos studijų katedros profesorius Thomas DeFrantzas sakė: „Šios trys jaunos tamsiaodės moterys sutelkė savo jėgas, parodydamos pagirtinus amerikiečių grožio standartus.“

„Jos įrodė, kad „juodasis grožis“ yra XXI amžiaus amerikiečių idealas“, – pridūrė jis.

„Mano karta turi išskirtinį požiūrį į stiprią, kitokios odos spalvos moterį. Labai tikiuosi, kad tokia stipri pažanga, pasikeitęs požiūris išliks ir toliau“, – sakė Cheslie, prieš atsiimdama grožio konkurso karūną. Toliau ji pergalės sieks „Mis Pasaulis“.

Ilgiausiai laiko trunkančiame, 1921-aisiais metais prasidėjusiame „Mis Amerika“ konkurse iki 1940-ųjų buvo draudžiama dalyvauti tamsiaodėms. Dėl šios priežasties buvo pradėtas rengti „Mis tamsiaodė Amerika“ konkursas. 1970-aisiais Cheryl Browne buvo pirmoji, išdrįsusi sudalyvauti „Mis Amerika“.

Nuo to laiko daugiau nei 12 juodaodžių moterų buvo tituluotos šiame konkurse, tarp jų ir aktorė Vanessa Williams, kuri 1983-aisiais gavo karūną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas