Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Imigracijos tarnyba sulaikė reperį 21 Savage: apsimelavo esąs amerikietis, nors yra nelegalas

JAV Imigracijos tarnybos pareigūnai sekmadienį suėmė žinomą reperį 21 Savage. Pasirodo, jis gimęs visai ne Amerikoje, kaip visiems melavo, o į JAV atvyko būdamas 12-os metų – šalyje jis gyveno nelegaliai ir apsimetinėjo esąs amerikiečiu.
21 Savage
21 Savage / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Reperis, kurio tikrasis vardas yra Sha Yaa Bin Abrahamas-Josephas, iš tiesų yra Didžiosios Britanijos pilietis, kuris legaliai į JAV atvyko 2005-aisiais būdamas 12-metis paauglys. Tačiau jo viza baigė galioti 2006 metais ir nebuvo pratęsta, o jis iš šalies neišvyko – vadinasi, visą šį laiką reperis JAV gyveno kaip nelegalas.

„Visas jo viešasis įvaizdis yra melas. Iš tikrųjų jis, būdamas paauglys, į Jungtines Valstijas atvyko iš Jungtinės Karalystės ir užsibuvo per ilgai“, – sakė Imigracijos tarnybos pareigūnas.

„Scanpix“/AP nuotr./21 Savage
„Scanpix“/AP nuotr./21 Savage

Oficialūs dokumentai nurodo, kad 21 Savage iš tiesų gimė 1992 metais viename Londono priemiestyje.

Ši žinia daugeliui reperio gerbėjų tapo didžiule staigmena, mat manyta, kad jis yra amerikietis iš Atlantos – šis miestas būdavo nurodomas kaip jo gimimo vieta.

VIDEO: Post Malone - rockstar ft. 21 Savage

26-erių reperis vis dar yra laikomas JAV Imigracijos tarnybos pareigūnų ir jam jau pradėta deportacijos procedūra.

21 Savage advokatė portalui TMZ sakė, kad šiuo metu iš visų jėgų stengiamasi išspręsti šį „nesusipratimą“, remiantis tuo, kad reperis yra teigiamas pavyzdys Atlantos jaunimui.

„Ponas Abrahamas-Josephas yra pavyzdys šios šalies jaunimui – ypač Atlantoje, Džordžijoje. Jis aktyviai dirba bendruomenės labui su įvairiomis programomis, padedančiomis neprivilegijuotiems jaunuoliams išmokti finansinio raštingumo“, – sakė reperio advokatė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Hito „Rockstar“ atlikėjai 21 Savage ir Post Malone
AFP/„Scanpix“ nuotr./Hito „Rockstar“ atlikėjai 21 Savage ir Post Malone

Tačiau kiti faktai iš reperio gyvenimo jo biografijos toli gražu nepuošia. Dar būdamas septintokas jis buvo išmestas iš mokyklos dėl to, kad su savimi turėjo šaunamąjį ginklą – dėl to teko kurį laiką praleisti nepilnamečių pataisos centre. Mokyklos jis nebaigė, bet prisijungė prie vietinės gatvės gaujos ir pradėjo prekiauti narkotikais – daugiausiai marihuana. 2013 metais švenčiant 21-ąjį gimtadienį reperis buvo sužeistas šešiais šūviais per susišaudymą, kurio metu buvo nušautas jo brolis. 2014 metų spalį jis buvo nuteistas už su narkotikais susijusį nusikaltimą.

21 Savage yra nominuotas dviem „Grammy“ apdovanojimams, įskaitant ir geriausio metų įrašo (už „Rockstar“), kurie bus įteikti kitą savaitę Los Andžele. Tačiau reperis, panašu, ceremonijoje jau nebedalyvaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas