Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jennifer Lopez personažą filme „Aferistės“ įkvėpusi striptizo šokėja nori prisiteisti 40 mln. dolerių

Buvusi striptizo šokėja Samantha Barbash, tapusi pagrindiniu įkvėpimo šaltiniu juostoje „Aferistės“ Jennifer Lopez įkūnytam personažui, iš kino filmą sukūrusios kompanijos siekia prisiteisti 40 mln. dolerių, praneša „The Guardian“.
Jennifer Lopez filme „Aferistės“
Jennifer Lopez filme „Aferistės“ / Filmo kūrėjų ir Vida Press nuotr.
Temos: 1 Jennifer Lopez

S.Barbash teigia, kad filmo personažas yra labai panašus į ją, nors leidimo remtis jos istorija ji nedavė, ir prašo 20 mln. dolerių kompensacijos bei dar tiek pat žalos atlyginimui. Teismo dokumentuose nurodoma, kad S.Barbash bylą iškėlė kompanijoms STX ir „Nuyorican Productions“, kurios savininkė – J.Lopez.

Tuo metu filme, kaip teigiama, paremtame žurnalo „New York“ straipsniu, pasakojama apie grupę striptizo šokėjų, kurios sukūrė schemą, kaip iš klientų pavogti pinigų. Už Ramonos Vegos, moterų grupuotės lyderės, vaidmenį J.Lopez sulaukė nominacijų „Auksinių gaublių“ ir Ekrano aktorių gildijos apdovanojimuose.

Pasak „The Guardian“, su S.Barbash filmo prodiuseriai buvo susisiekę ir siūlė jai bendradarbiauti, tačiau moteris tikino, kad jai už tai buvo pasiūlyti „riešutėliai“. Bylos dokumentuose S.Barbash teigia, kad prodiuseriai bandė „gauti sutikimą ir teisių atsisakymą“, tačiau ji atsisakė popierius pasirašyti. Moteris taip pat tikina, kad filme buvo sudarkytas jos įvaizdis, nurodydama sceną, kurioje J.Lopez personažas „vartoja ir gamina neteisėtas medžiagas namuose, kuriuose ji gyveno su savo vaiku“.

„Kurdami išgalvotą veikėją arba iš kelių veikėjų sukurtą naują J-Lo personažą, kaltinamieji nesiėmė atsargumo priemonių, kad būtų apsaugotos ponios Barbash teisės. Vietoje to jie sistemingai stengėsi, kad būtų gerai žinoma, jog J-Lo vaidina ponią Barbash“, – rašoma dokumentuose.

Filmo kūrėjų nuotr./Jennifer Lopez filme „Aferistės“
Filmo kūrėjų nuotr./Jennifer Lopez filme „Aferistės“

S.Barbash, prisipažinusi esanti kalta dėl sąmokslo įvykdymo, užpuolimo ir didelio mąsto vagystės, buvo nuteista lygtinai penkerių metų laikotarpiui. Kino filmą, tarptautiniu mastu uždirbusį 157 mln. dolerių, pradėjus rodyti teatruose, S.Barbash „Vanity Fair“ sakė nesanti didelė jo gerbėja.

„Nebuvau labai sužavėta, – sakė ji. – Man patiko Jennifer. Ji buvo nuostabi. Jos kūnas atrodė puikiai. Ji viską atliko tobulai, tačiau (personažas) nebuvo išgalvotas.“

VIDEO: AFERISTĖS/Hustlers - kinuose nuo rugsėjo 20 d. (anonsas)

Nei pati aktorė, nei į teismą paduotos kompanijos šios situacijos dar nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas