Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

K.Douglaso ir žmonos beveik 70 metų trukusių santykių paslaptis: „Nesutarimus išsprendžiame bučiniu“

Aktoriaus Kirko Douglaso ir jo žmonos Anne (100) meilės istorija buvo pavyzdys daugeliui. Reta pora gali pasigirti kartu praleidusi beveik septynis dešimtmečius – būtent tiek laiko truko bendras šios garsios Holivudo poros gyvenimas. Kokia tokių ilgaamžiškų santykių paslaptis? Kaip „People“ prieš kelis metus atskleidė pats K.Douglasas, „Savo nesutarimus išsprendžiame bučiniu“.
Kirkas Douglasas su žmona Anne Douglas
Kirkas Douglasas su žmona Anne Douglas / Vida Press ir „Scanpix“ nuotr.

Vasario 5 d. užgeso legendinės filmų žvaigždės K.Douglaso gyvybė. Ryškiais vaidmenimis filmuose „Spartakas“ ir „Garbės keliais“ į Holivudo istoriją įėjęs vyras, būdamas 103-ejų, mirė apsuptas artimųjų. K.Douglaso sūnus Michaelas (75) – sėkmingai tėvo pėdomis einantis aktorius – su „People“ pasidalijo ne tik netektį patvirtinančia žinute, bet ir skatinimu švęsti jo palikimą.

Pasak „Esminio instinkto“ žvaigždės M.Douglaso, jo tėvas – „legenda, auksinės kino epochos aktorius, gerai nugyvenęs savo auksinius metus, humanitaras, kurio įsipareigojimas teisingumui ir dalykams, kuriais jis tikėjo filmavimo aikštelėje, tapo pavyzdžiu mums visiems“.

„Tačiau man, mano broliams Joelui ir Peteriui jis paprasčiausiai buvo tėtis, Catherine – nuostabus uošvis, jo anūkams ir proanūkiui – mylintis senelis, o žmonai Anne – nuostabus vyras“, – tęsė M.Douglasas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kirkas Douglasas su žmona Anne (2012 m.)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kirkas Douglasas su žmona Anne (2012 m.)

Savo žmoną, tada dar Anne Buydens, prodiuserę, K.Douglasas sutiko 1953-aisiais Paryžiuje, kur filmavosi juostoje „Act of Love“. Tiek A.Buydens, tiek aktorius tuo metu turėjo antrąsias puses – K.Douglasas buvo slapta susižadėjęs su aktore Pier Angeli, o A.Buydens dėl saugumo priežasčių per Antrąjį pasaulinį karą ištekėjo už belgo bičiulio.

Poros 2017-aisiais išleistoje knygoje „Kirk and Anne: Letters of Love, Laughter and a Lifetime in Hollywood“, K.Douglasas prisipažino, kad vos tik išvydo Vokietijoje gimusią A.Buydens, iškart buvo jos sužavėtas.

„Jos skleidžiamas grožis skyrėsi nuo kitų moterų, su kuriomis buvau susijęs Holivude nuo tada, kai Diana (jo buvusi žmona) mane paliko“, – rašė aktorius.

Sukaupęs drąsą jis pakvietė A.Buydens į pasimatymą. Tačiau žavi mergina nepasidavė garsaus aktoriaus kerams ir su K.Douglaso pasiūlymu nesutiko. „Bet aš buvau pasiryžęs ją pavergti“, – tęsė K.Douglasas.

Vida Press nuotr./Kirkas Douglasas su žmona Anne 1985 metais
Vida Press nuotr./Kirkas Douglasas su žmona Anne 1985 metais

Nutraukęs sužadėtuves su P.Angeli, ką padaryti K.Douglasui buvo nelengva, 1954-aisiais jis Las Vegase vedė A.Buydens, jai pagrasinus, kad ši jį paliks. Aktorius knygoje teigė supratęs, kad be šios moters jo gyvenimas neteks prasmės, o jis pats „be jos pražus“.

Pora susilaukė dviejų sūnų – Erico, 2004-aisiais mirusio perdozavus narkotikų, ir Peterio. K.Douglasas iš ankstesnės santuokos turėjo dar du vaikus – Joelą ir Michaelą. Su buvusia aktoriaus žmona Diana jo mylimoji A.Douglas sutarė puikiai, moterys, kaip rašo „People“, dažnai kartu pietaudavo, A.Douglas nejautė jai jokio kartėlio ir vadino ją „mūsų pirmąja žmona“.

„Scanpix“/AP nuotr./Kirkas Douglasas su pirmąja žmona Diana ir sūnumi Joelu (1947 m.)
„Scanpix“/AP nuotr./Kirkas Douglasas su pirmąja žmona Diana ir sūnumi Joelu (1947 m.)

Taigi, K.Douglaso ir A.Douglas pora kartu pragyveno beveik septynis dešimtmečius. Ir visą tą laiką jie vienas kitą be galo mylėjo. O kokia meilė be šiek tiek žaismingumo. Kaip prieš kelis metus pasakojo legendinis aktorius, jo žmona dažnai jį pavadindavo jo vieno garsiausio personažo vardu. A.Douglas poros telefono atsakiklyje buvo įrašiusi tokią žinutę: „Spartakas ir aš nesame namuose, prašome palikti žinutę“.

Tuo metu A.Douglas atskleidė, kad jos vyras itin mėgo planuoti staigmenas ir prisiminė vieną gimtadienio šventę, per kurią aktorius iššoko iš didžiulio netikro torto, kurį jis pasiskolino iš juostos „Some Like it Hot“ filmavimo aikštelės.

Kaip ir visos poros, Douglasai neišvengė santykių išbandymų, tačiau visus juos jie įveikdavo. Knygoje A.Douglas atskleidė tyčia ignoravusi faktą, kad jos sutuoktinis buvo neištikimas, nors jis apie tai ir prisipažino.

„Kirkas niekada nebandė nuo manęs slėpti flirtavęs. Kaip europietė supratau, kad netikroviška tikėtis visiško atsidavimo santuokai“, – pasakojo kino žvaigždės žmona.

Pora niekada nesikuklino demonstruoti jausmų. Kai 1996-aisiais K.Douglasas atsiėmė garbės „Oskarą“, apdovanojimą jis paskyrė savo mylimajai.

„Matau savo keturis sūnus. Jie didžiuojasi savo seniu. Ir aš didžiuojuosi, – sakė jis. – Didžiuojuosi, kad 50 metų buvau Holivudo dalimi. Tačiau tai skiriu savo žmonai Anne. Myliu tave.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas