Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip pamišusi gerbėja tapo žudike: 9-to dešimtmečio žvaigždės Selenos gyvenimas baigėsi gerokai per anksti

Yolandos Saldivar kelias link baisiausio nusikaltimo įvykdymo prasidėjo dar 1991-aisiais, jai įkūrus atlikėjos Selenos Quintanilla gerbėjų klubą – prieš moteriai tampant dar ir artima žvaigždės bičiule. Tačiau atsiradus įtarimams, kad gerbėja užsiima baudžiama veikla bei paliepus prisipažinti arba įrodyti nekaltumą, mintis, kad gali netekti visko, ką taip mylėjo, paskatino Yolandą 1995 m. įvykdyti bene žiauriausią žmogžudystę muzikos pasaulyje.
Selena Quintanilla „Grammy“ apdovanojimuose 1994 m.
Selena Quintanilla „Grammy“ apdovanojimuose 1994 m. / Vida Press nuotr.

„Yolanda norėjo nužudyti Seleną, nes Selena atleido Yolandą. Ji nebūtų galėjusi gyventi be Selenos. Jei ne Selenai, ji niekam daugiau nebūtų dirbusi“, – „A&E Real Crime“ sakė Carlosas Valdezas, Nueces apygardos Teksase teisėjas, dalyvavęs žudikės bylos nagrinėjime.

Yolanda Saldivar santykius su Selena Quintanilla, geriau žinoma kaip Selena – „Tejano“ muzikos stiliaus karaliene – bei jos šeima užmezgė 1991-aisiais – tais pačiais metais, kai gavo slaugės licenciją. Yolanda susirado Selenos tėvą, su kuriuo norėjo pasikalbėti apie gerbėjų klubo dainininkei įkūrimą.

VIDEO: Selena - Como La Flor (Live From Astrodome)

Kaip rašo Biography.com, San Antonio mieste įkurtas klubas per ketverius gyvavimo metus subūrė net 1500 narių – ir visa tai pavyko pasiekti klubui vadovaujant Yolandai Saldivar. Vėliau sėkmingus vadovės sugebėjimus pademonstravusiai moteriai buvo patikėta vis daugiau atsakomybių.

Yolanda galiausiai tapo Selenos butikų, kuriuose buvo pardavinėjama dainininkės atributika, vadybininkė, o po to gavo prieigą ir prie banko sąskaitų. Artima Selenos bičiule tapusiai moteriai buvo patikėti ir bendrų atlikėjos bei jos vyro, gitaristo Chriso Perezo namų raktai.

Taigi, licencijuota slaugė greitai įsiliejo į Selenos gyvenimą, nors aplinkiniai ir perspėjo dainininkę dėl tam tikrų jos gerbėjos elgesio požymių, skelbiančių apie pavojų. Vienas tokių – Selenai skirtas „garbinimo altorius“, rastas Yolandos namuose jau po dainininkės mirties, apie tai rašė „Texas Monthly“.

Dėl moters prisirišimo prie Selenos nerimavo ir Martinas Gomezas – vienas iš atributikos dizainerių, su Yolanda dalijęsis kabinetu: „Ji buvo labai kerštinga. Su Selena ji elgėsi egoistiškai. Jei ją suerzindavai, ji labai supykdavo. Ji mokėdavo paveikti žmones taip, kad jie pasakytų dalykus, kokių nesakė.“

„Visko nutikdavo ir drabužiams prie kurių dirbdavau. Žinojau užbaigęs tam tikrą gaminį, bet grįžęs į Niujorko rasdavau jį suplėšytą, – tęsė dizaineris, galiausiai metęs darbą šešios savaitės iki dainininkės mirties, nebeapsikentęs keisto Yolandos elgesio, prieš tai Seleną dar perspėjęs. – Paskutinio mano ir Selenos skambučio, paskutinio skambučio metu pasakiau jai jos saugotis. Buvo keista, labai bijojau Yolandos, bet niekada nemaniau, kad ji nuskriaus Seleną. Net nepagalvojau, kad viskas taip pasibaigs.“

Keistų skambučių sulaukė ir Selenos tėvas bei vadybininkas Abrahamas Quintanillas. Su juo vis susiekdavo atlygio už darbą nesulaukę darbuotojai, kurį laiką nedidėjo ir suma, kurią sudaro iš gerbėjų klubo narių renkami mokesčiai. Vyras pradėjo domėtis Yolanda, jos darbu ir suprato, kad moteris tikriausiai grobsto pinigus.

1995 m. kovo 9 d. Abrahamas, Selenas ir jos sesuo Suzette moterį apkaltino pinigų iš butikų ir gerbėjų klubo vogimu. Čia pat vietoje Abrahamas atleido Yolandą, nors, kaip teigiama, po to Selena ir ji dar palaikė ryšius, mat atlikėjai reikėjo iš buvusios darbuotojos atsiimti keletą dokumentų.

Atidėliojusi kelias savaites, pagaliau Yolanda pasakė Selenai su ja kovo 31 d. susitikti viename motelyje Corpus Christi miestelyje Teksase, kur Selena dar kartą pareikalavo Yolandos grąžinti dokumentus.

Juos atgavusi Selena jau buvo bepaliekanti motelio kambarį, kai Yolanda išsitraukė ginklą, įsigytą prieš kelias dienas, ir šovė atlikėjai į dešinį petį. Vėliau gydytojai nustatė, kad kulka pataikė jaunai dainininkei į arteriją. Įvykio liudininkai tikino, kad šis baisus vaizdas nelaimingo atsitikimo tikrai nepriminė.

„Tai, kad Yolanda Saldivar iš kambario išėjo iškart po šūvio, rankoje laikė ginklą, nutaikė jį į Seleną ir pavadino ją kale (Selenai) nuo jos bėgant – visa tai tyčinio poelgio požymiai. Jei tai būtų buvęs nelaimingas atsitikimas, reakcija būtų buvusi visiškai kitokia“, – tęsė Carlosas Valdezas.

Gausiai kraujuojanti Selena sugebėjo nubėgti iki registratūros ir prieš nualpdama įvardyti, kad į ją šovė Yolanda Saldivar. „Grammy“ laureatė buvo skubiai nugabenta į ligoninę, kur dėl didelio kiekio kraujo netekimo ir ištikusio širdies smūgio atliekant operaciją ji, būdama vos 23-ejų, mirė.

VIDEO: Selena - Amor Prohibido (Official Music Video)

Kol medikai ligoninėje dar bandė išgelbėti dainininkės gyvybę, jos žudikė įvykio vietoje dar kelias valandas buvo akistatoje su policija. Ji užsirakino automobilyje ir grasino nusišauti su tuo pačiu ginklu, kuriuo nužudė Seleną.

„Telefonu su ja bendravau septynias su puse valandos. Yolanda nieko neprašė. Ji tik norėjo sužinoti, kas nutiko Selenai. Apie jos būklę, – pasakojo pareigūnas Larry Ruckeris Youngas, vyriausias derybininkas. – Ji norėjo, kad būtų išgirsta jos istorija. Kad jos – geriausios draugės, kad ji myli Seleną, ji gerbia Seleną. Dėl jos ji padarytų viską.“

Papasakojusi savo istoriją teisme, Yolanda bausmės neišvengė. Jai, tikinusiai, kad iššovė netyčia, buvo pateikti kaltinimai pirmo laipsnio žmogžudyste. Po trumpo vos tris valandas trukusio teismo posėdžio prisiekusieji moterį paskelbė kalta. Jai buvo skirtas įkalinimas iki gyvos galvos su lygtinio paleidimo galimybe po 30 metų, t.y. 2025-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas