Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karališkieji rūmai nesusitvarko su Markle šeima: kodėl princo vestuvės virto viešųjų ryšių fiasko?

Paskutinę savaitę prieš princo Harry ir Meghan Markle vestuves Kensingtono rūmai patyrė visišką viešųjų ryšių fiasko – milžiniškus pajėgumus turintis rūmų komunikacijos departamentas niekaip nesusitvarko su nuotakos šeima, kuri visaip besireikšdama žiniasklaidoje iš karališkųjų vestuvių daro cirką.
Meghan Markle ir princas Harry
Meghan Markle ir princas Harry / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Skaičiuojant paskutines dienas iki didžiosios dienos karališkosios vestuvės vis labiau primena muilo operą, o dėl to kalta Markle šeima – nuotakos tėvas, brolis, sesuo ir kiti giminaičiai, tapę pagrindiniais šio „šou“ herojais.

Cirkas prasidėjo, kai paaiškėjo, kad Meghan Markle tėvas parsidavė paparacams – pozavo surežisuotoms nuotraukoms, už kurias buvo sumokėta 100 tūkst. svarų. Tokią mintį pensininkui pakišo jo vyresnioji dukra Samantha, kuri, beje, niekad nepraleidžia progos pakaišioti pagalių jaunėlei sesei į ratus.

Išaiškėjus tiesai, susigėdęs tėvas pranešė, kad nebedalyvaus dukters vestuvėse ir nebelydės jos prie altoriaus, nes nebenori daryti daugiau gėdos nei jai, nei visai karališkajai šeimai. Nepraėjus nė parai dukrai pavyko jį perkalbėti – jis pranešė, kad vis tik dalyvaus vestuvėse, nes nori būti „istorijos dalimi“. O dar po paros vėl viskas apsivertė aukštyn kojomis – jam teko gultis į ligoninę širdies operacijai, tad jo dalyvavimas vestuvėse vėl buvo atšauktas.

Vida Press nuotr./Meghan Markle tėvas Thomas Markle'as
Vida Press nuotr./Meghan Markle tėvas Thomas Markle'as

Maža to, Meghan Markle sesuo po šių įvykių pateko į avariją, per kurią susilaužė kulkšnį – o avariją esą sukėlė Samanthą persekioję paparacai. Į dėmesio centrą panoro pakliūti ir Meghan vyriausias brolis Thomas, alkoholikas ir narkomanas – šis naujame interviu pareiškė, kad jo sesuo bus „tobula moderni princesė“, nors dar prieš kelias savaites siuntė princui Harry laišką su raginimu atšaukti vestuves kol dar ne vėlu, nes Meghan esą yra „lėkšta savanaudė“.

Viso to fone į Didžiąją Britaniją atskrido ir kiti Meghan Markle giminaičiai – net negavę kvietimo į vestuves, jie vis tiek nusprendė atvykti į Londoną, kur švęs vestuves su visais miestiečiais gatvėse, dalyvaus pigiose laidose ir dalys aibę interviu.

Vida Press nuotr./Meghan Markle su broliu Tomu Markle'u 1982 metais
Vida Press nuotr./Meghan Markle su broliu Tomu Markle'u 1982 metais

Nesugebėjimas susitvarkyti su Meghan Markle šeima ir tuo, kaip jie aktyviai reiškiasi pasaulio žiniasklaidoje – didelis akmuo į Kensingtono rūmų daržą. Daug kas skėsčioja rankomis ir nesupranta, kodėl buvo padaryta tiek daug klaidų.

„Daily Mail“ žurnalistė Sarah Vine iškėlė 10 svarbiausių klausimų svarstydama, kur buvo padarytos didžiausios Kensingtono rūmų komunikacijos departamento klaidos.

1. Kaip rūmai šitaip siaubingai suklydo?

Atrodo, kad niekas kitas negalėtų būti labiau pasikaustęs planuoti viešas vestuves negu karališkieji rūmai. O tai, kas vyksta su šiomis, prilygsta skrydžiui nuo skardžio...

Kodėl jie visiškai nesugebėjo įžvelgi gresiančių problemų sudėtingoje Markle šeimos dinamikoje? Negi niekas nepagalvojo, kokių keblumų gali kilti princui Harry vedant moterį iš visiškai kitos kultūros ir klasės, kad imtųsi veiksmų kaip įmanoma labiau sumažinti galimą neigiamą poveikį labiausiai pažeidžiamiems individams? O tai priveda prie kito klausimo...

AFP/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle ir princas Harry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle ir princas Harry

2. Kodėl niekas nepasigūglino jos šeimos?

Net pati paviršutiniškiausia internetinė paieška apie Meghan Markle šeimą jau būtų iškėlusi keletą raudonų vėliavų. Argi jie negalėjo žengti kelių žingsnių tam, kad nuo pat pradžių patrauktų juos savo pusėn ir mums šiandien nereikėtų klausytis Meghan sesers Samanthos pagiežingų išsiliejimų televizijoje ar jos narkomano brolio Thomo laiškų princui Harry, kuriuose Meghan vaizduojama kaip moteris palaidūnė?

Kas rūmus nuo to sustabdė? Nekomepetencija? Perdėtas jautrumas? Ar gal pati pora, paskendusi savo meilės burbule, paprasčiausiai nepagalvojo, kad tai yra svarbu?

3. Kodėl mama atskrido tik dabar?

Kaip ir bet kuri kita nuotakos mama, Doria šiose vestuvėse yra labai svarbi – jau nekalbant apie tai, kad be Meghan tėvo (kuris šventėje nebedalyvaus), ji yra vienintelė nuotakos giminaitė, pakviesta į vestuves.

Taigi argi nekeista, kad ji į Londoną atskrido tik trečiadienį – likus vos trims dienoms iki vestuvių? Kodėl niekas jos nepriėmė į kokį ištaigingą kambarį Kensingtono rūmuose, kur ji visą mėnesį prieš vestuves būtų galėjusi matuotis skrybėles, ragauti karamelizuotus migdolus ir iš esmės padėti savo dukrai derinant paskutines pasiruošimo vestuvėms detales?

Vida Press nuotr./Meghan Markle su mama Doria Ragland
Vida Press nuotr./Meghan Markle su mama Doria Ragland

Galų gale, juk ne kiekvieną dieną tavo dukra išteka už princo. O blogiausia, kad jeigu ji iš tiesų perims savo buvusio vyro pareigą ir ves Meghan prie altoriaus, tai ji darys kamuojama adaptacijos iš po 10 valandų skrydžio iš Los Andželo, kurį nuo Londono skiria aštuonios valandos. Kodėl reikia jai prie to prisitaikyti per tokį trumpą laiką, juk tai taip vargina, o vestuvių diena – tokia svarbi! Beje, dauguma Meghan draugų iš Amerikos į Didžiąją Britaniją atskrido bent savaitė prieš vestuves, tad jų adaptacija prie skirtingos laiko juostos – nepalyginamai paprastesnė, nei nuotakos mamos.

4. Kodėl į vestuves pakviesti tik du šeimos nariai?

Visi žino, kad nuotakos tėvai išsiskyrę, ir jų santykiai ne patys geriausi. Tačiau tai – ne nepažįstamas scenarijus karališkajai šeimai, kad negalėtų subtiliai su tuo susitvarkyti.

Tiesą sakant, karališkoji šeima yra nepaprastai išsitreniravusi nuglaistyti senus konfliktus ir užkasti senus karo kirvius (tik pažiūrėkit į princą Andrew ir jo buvusią žmoną Fergie).

Princo Harry ir Meghan Markle vestuvėse dalyvaus net 600 svečių, tad labai keista, kad iš jos šeimos tebuvo pakviesti vos du asmenys. Net jei tarp kitų giminaičių yra ir normalių žmonių, ne vien jau minėti kenkėjai. Kas priveda prie kito klausimo.

5. Kodėl buvo ignoruoti jos dėdės?

Du Meghan dėdės, jos tėvo vyresnieji broliai, atrodo gerbtini ir geros reputacijos vyrai. Vienas jų – Frederickas Markle'as (75 m.), yra vyskupas. Tiesa, reikia pažymėti, kad savo paties įkurtos – Rytinės ortodoksų katalikų bažnyčios Amerikoje, turinčios maždaug 40 pasekėjų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle ir princas Harry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle ir princas Harry

Tuo tarpu kitas Meghan Markle dėdė – į pensiją išėjęs JAV diplomatas Michaelas Markle'as (78 m.). Jis atrodo labai normalus ir gerbtinas vyras, o kur dar faktas, kad būtent jo dėka Meghan studijų laikais gavo stažuotę JAV ambasadoje Buenos Airėse. Michaelas neslėpė, kad jį nuvylė dukterėčios sprendimas nepakviesti jo į vestuves.

„Visas šitas pakvietimų reikalas išėjo nelabai kaip, – sakė jis sužinojęs, kad dukterėčia jo nekviečia, kai tuo tarpu su jaunavedžiais nieko daug bendro neturintis Davidas Beckhamas pakliuvo į svečių sąrašą. – Niekada nepadariau nieko, kas sugėdintų Meghan. Man atrodo, kad jie labai prastai suderino svečių sąrašą.“

6. Kodėl Harry vis dar nėra susitikęs su savo uošviu?

Princas Harry daug keliauja po pasaulį pačiais įvairiausiais reikalais, kur susitinka su visiškai nepažįstamais žmonėmis. Tačiau per visą draugystės laikotarpį kažkaip nesugebėjo rasti laiko nuskristi susipažinti su mylimosios tėvu – pirmas jų susitikimas akis į akį buvo numatytas tik šią savaitę. Kodėl?

Juk visi žino, kad pirmas vyro ir būsimo uošvio susitikimas gali būti šiek tiek nejaukus visiems, o tai padaryti prie altoriaus – ne pati geriausia mintis...

Vida Press nuotr./Meghan Markle su tėvu Thomu Markle'u
Vida Press nuotr./Meghan Markle su tėvu Thomu Markle'u

7. ... ir kada pati Meghan paskutinį kartą matėsi su tėvu?

Negi nebuvo galima pakviesti Thomo Markle'o į svečius Kensingtono rūmuose per visą šešių mėnesių laikotarpį nuo tada, kai buvo paskelbta apie poros sužadėtuves? Jis yra nedirbantis pensininkas, tad suderinti laiką, kada galėtų atskristi pas dukrą, neturėjo būti labai sunku, o ir pinigai kelionei čia – mažiausia kliūtis. O susitikimas su būsimu žentu ir pažintis su jo šeimos nariais gerokai prieš vestuves, labai tikėtina, būtų smarkiai sumažinę vyro jaudulį ir galbūt jis net nebūtų sugalvojęs dalyvauti tame kvailame žaidime su paparacais.

8. Kodėl Harry vaikystės draugai liko už borto?

Į vestuves nebuvo pakviesti ne tik Meghan Markle artimieji, bet ir dalis princo Harry vaikystės draugų iš jaunosios karališkosios šeimos kartos. Negi sudarant svečių sąrašą tikrai buvo svarbiau prisikviesti mažai pažįstamų garsenybių, tarkim, „Spice Girls“ nares, o ne tuos žmones, su kuriais augai?

Pavyzdžiui, Freddy Windsoras ir jo sesuo ledi Gabriella Windsor, taip pat ledi Davina Lewis bei ledi Helen Taylor – visi jie turi karališko kraujo ir sukosi tame pačiame rate nuo vaikystės, su jais princas Harry leido ne tik vaikystę, bet ir paauglystę, bendrauja ir dabar, bet jie kažkodėl nepateko tarp 600 pakviestųjų...

Net Kembridžo hercogienės Catherine sesuo Pippa Middleton nebuvo pakviesta į vakarinę vestuvių dalį. Nepaisant to, kad lygiai prieš metus vykusiose jos vestuvėse pats princas Harry su Meghan Markle dalyvavo...

„Scanpix“ / Alexi Lubomirski nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Scanpix“ / Alexi Lubomirski nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

9. Kodėl pora nepadeda Meghan tėvui?

Kodėl Meghan nesusisiekė su savo tėvu laiku? Jei pora tokia atsidavusi padėti kitiems ir šitaip pabrėžia psichinės sveikatos svarbą, kodėl jie nieko nedarė, kad padėtų jos tėvui, kuris akivaizdžiai jau kurį laiką sunkiai dorojosi su jam netikėtu ir neįprastu dėmesiu.

Sakoma, kad labdara pirmiausia prasideda namuose, ir Thomo Markle'o situacija – pats geriausios šio posakio pavyzdys. Net jei jis ir yra iš tų išdidžiųjų žmonių, kuriems sunku priimt pagalbą, kodėl ji bent jau negalėjo padėti tėvui finansiškai, kad kažkiek sumažintų spaudimą?

„Scanpix“ / Alexi Lubomirski nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Scanpix“ / Alexi Lubomirski nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

10. Kam kelti dideles vestuves, jei jie taip vertina privatumą?

Tai yra pats svarbiausias klausimas. Harry visada sakydavo, kad nekenčia viešosios dalies, kuri yra neišvengiama būnant princu, ir tiesiog norėtų gyventi ramybėje. Jis ne vieną kartą yra kalbėjęs apie žiniasklaidos kišimąsi ir negatyvų to poveikį jo būsimajai žmonai. Ir daug kas Harry supranta, ypač prisimindami, kad būtent dėl paparacų kaltės žuvo jo motina princesė Diana.

Tačiau tai, kokias dideles vestuves planuoja jis su Meghan Markle, yra visiška to priešingybė. Jei taip vertinamas privatumas, kam tada reikalinga vos ne „Vogue“ stiliaus sužadėtuvių fotosesija, 100 tūkst. svarų kainuojanti nuotakos suknelė, 600 svečių, tarp kurių prikviesta ir daug žvaigždžių, vestuvių procesija su karieta ir tiesioginė transliacija milijardams žmonių?

Žinoma, visai slaptai jiedu susituokti nebūtų galėję, bet vis tiek – jei yra toks didžiulis privatumo poreikis kaip deklaruojama viešai, tikrai būtų buvę įmanoma susituokti daug kukliau, atiduodant minimalią duoklę visuomenei. Vietoj to jie pasirinko kone holivudinį scenarijų.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
VIDEO: Meghan ir Harry gyvenimo paralelės: nuo skandalų iki suartėjimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas