Karališkosios šeimos šefas Grahamas Tinsley teigė, kad prieš valstybines vakarienes jis turėdavo peršviesti karalienės patiekalą su rentgeno aparatu.
Garsus šefas G.Tinsley apie šią paslaptį prabilo duodamas interviu hellomagazine.com. Jis pabrėžė, kad apsauga buvo itin griežta tais atvejais, kai karalienė Elizabeth II turėdavo vakarieniauti su kitais svarbiais visuomenės veikėjais.
„Jei gamindavome maistą tik karališkajai šeimai, ne visada griežtai paisėme saugumo. Viskas pasikeisdavo tik tuo atveju, jei atvykdavo valstybių vadovai, o tada apsauga buvo tikrai labai griežta“, – kalbėjo G.Tinsley.
Vyras pasakojo, kad tais atvejais, kai būdavo maitinami valstybių vadovai, visi darbuotojai turėjo susitikti policijos nuovadoje ir nuo ten važiuoti į pilį. Negana to, jiems tekdavo su rentgeno aparatu peršviesti maistą.
„Didesnio kalibro banketuose mes privalėjome visą maistą, tarą, peilius ir virtuvės įrangą peršviesti rentgeno aparatu... Kai kurie banketai netgi turi kodinius pavadinimus, kad būtų užtikrintas jų saugumas!“ – teigė jis.
Tiesa, rentgeno aparatas nėra vienintelė paslaptis kalbant apie karališkosios šeimos maisto patiekimą. Buvęs šeimos šefas Darrenas McGrady „YouTube“ pasirodžiusiame vaizdo įraše atskleidė, kad jis 1990-aisiais dažnai apgaulės būdu karalienei paduodavo princesės Dianos mėgstamiausią desertą.
„Meniu visada siūlydavau du pudingus – Dianos mėgstamiausią ir tą, kurio karalienė nemėgo. Todėl žinojau, kad karalienė rinksis duonos ir sviesto kreminį suflė“, – paaiškino D.McGrady, pridurdamas, kad ši apgaulė visą laiką suveikdavo.
Beje, „The Post“ dar 2017 m. rašė, kad karalienė teikia pirmenybę paprastiems patiekalams, pagamintiems iš vietinių produktų, ir be galo dievina šokoladą.
Anot „British Heritage“, Elizabeth II kiekvieną rytą pradeda su žalios arbatos puodeliu ir „Special K“ dribsniais. Tuo metu jos pietus ir vakarienę dažniausiai sudaro ant grotelių kepta žuvis arba vištiena, o kartais ji pasimėgauja klasikiniu sekmadienio kepsniu.
Ne kartą buvo minima ir tai, kad karalienė nevengia alkoholio. Pasirodo, ji labiausiai mėgsta džino ir „Dubonet“ vyno kokteilį.