Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Karibų piratai“ be Johnny Deppo: kino kompanija atsisakė pagrindinės filmo žvaigždės

Milijonų žiūrovų visame pasaulyje dievinama „Karibų piratų“ franšizė ruošiasi didžiulėms permainoms, kad kino ciklui suteiktų „naujos energijos ir gyvybingumo“. O šiuos tikslus „Disney“ kino kompanija tikisi įgyvendinti be pagrindinės filmo žvaigždės Johnny Deppo – pranešama, kad aktoriaus paslaugų atsisakyta siekiant pokyčių.
Johnny Deppas „Karibų piratų“ filmų cikle
Johnny Deppas / Kadras iš filmo / Kadras iš filmo

Šis daugelį šokiravęs žingsnis – dalis „Disney“ plano išjudinti jau ilgai gyvuojančią franšizę, o tam kino gigantas paprašė pagalbos kito kino hito „Deadpool“ scenaristų Rhetto Reese'o ir Paulo Wernicko. Ir pranešama, kad kita „Karibų piratų“ dalis bus ne istorijos tęsinys, o visiškai nauja versija.

„Norime suteikti filmams naujos energijos ir gyvybingumo. Man labai patinka ankstesni filmai, bet dėl ko Paulas ir Rhettas yra tokie įdomūs, tai kad jie kaip reikiant viską išjudins – tam aš juos ir pasamdžiau“, – „The Hollywood Reporter“ sakė „Disney“ produkcijos vadovas Seanas Bailey.

Originaliųjų „Karibų piratų“ scenaristas Stuartas Beattie taip pat patvirtino, kad Johnny Deppo franšizėje nebeišvysime.

„Manau, jis puikai per tuos metus padirbėjo. Akivaizdu, kad tą personažą jis padarė savą ir jis tapo pačiu garsiausiu jo sukurtu personažu. Vaikai visame pasaulyje myli jį kaip tą personažą ir manau, kad (šis vaidmuo) jam buvo labai į naudą“, – sakė scenaristas.

Stuartas Beattie taip pat pridūrė, kad daug kas abejojo „Karibų piratų“ sėkme kai pagrindiniam vaidmeniui buvo pasirinktas Johnny Deppas.

Kadras iš filmo/Johnny Deppas filme „Karibų piratai: ant keistų bangų“ (2011 m.)
Kadras iš filmo/Johnny Deppas filme „Karibų piratai: ant keistų bangų“ (2011 m.)

„Prieš atsirandant Džekui Sperou, Deppas buvo laikomas tokiu keistoku nepriklausomo kino aktoriumi, kuris vaidino labai šauniuose, bet nedideliuose Timo Burtono filmuose Jis tikrai nebuvo didelė kino žvaigždė ir daug kas tuo metu manė, kad mes pakvaišome, atidavę tą vaidmenį jam, – pasakojo pirmųjų „Karibų piratų“ scenarijaus autorius. – Jis nebuvo labai einama prekė, suprantate – didelė kino žvaigždė. Ir mes kūrėme didelį filmą, kurios centre atsidūrė toks keistas, nepriklausomas aktorius – žmonės manė, kad mes išprotėjome. Faktas, kad tai suveikė, prilygsta stebuklui“.

„Manau, kad Džekas Sperou taps jo palikimu. Tai vienintelis personažas, kurį jis vaidino penkis kartus, ir tai personažas, kuriuo jis persirengia lankydamas vaikus ligoninėse – jis bus prisimenamas dėl šio personažo“, – sakė Stuartas Beattie.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnny Deppas ir Penelope Cruz filme „Karibų piratai: ant keistų bangų“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnny Deppas ir Penelope Cruz filme „Karibų piratai: ant keistų bangų“

Beje, už pirmą „Karibų piratų“ filmą Johnny Deppas net buvo nominuotas „Oskarui“, o taip su pramoginiais filmais nutinka labai labai retai.

15min primena, kad Johnny Deppas pagrindinį „Karibų piratų“ personažą kapitoną Džeką Sperou vaidino penkiuose kino ciklo filmuose nuo 2003 iki 2017 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas