Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kembridžo hercogai darbo turi ir per karantiną: tiesioginius vizitus iškeitė į vaizdo skambučius

Kembridžo hercogienė Catherine Middleton ir princas Williamas karališkąsias pareigas vykdo net siaučiant pandemijai – prieš kelias dienas pora padėkojo vaikais sveikatos krizės metu besirūpinančiais mokytojais. Žinoma, padėką karališkoji pora išreiškė kiek kitokiu būdu nei jiems įprasta.
Kembridžo hercogai vaizdo skambučiu bendrauja su pradinės mokyklos mokiniais
Kembridžo hercogai vaizdo skambučiu bendrauja su pradinės mokyklos mokiniais / „Instagram“ ir Vida Press nuotr.

Su šiaurinėje Anglijos dalyje esančioje mokykloje sveikatos ir greitojo reagavimo darbuotojų atžalomis besirūpinančiais darbuotojais Kembridžo hercogai susisiekė vaizdo skambučiu, rašo People.com. Tai buvo pirmas Catherine ir Williamo oficialus karališkasis susitikimas nuotoliniu būdu.

Drauge sėdėję hercogienė Catherine ir princas Williamas bendravo su Lankašyro grafystės Bernlio miesto Casterton pradinės mokyklos kolektyvu – tiek vaikais, tiek darbuotojais.

„Puikiai padirbėta, atvirai, jums ir visiems, kurie šiuo metu dirba. Tikriausiai palengvėjo tėvams, kurie yra pagrindiniai darbuotojai, žinant, jog jų vaikai (gyvena) normalų gyvenimą – jie laikosi struktūros ir yra saugūs“, – sakė Catherine.

„Tik norime ištarti didelį „ačiū“ jums (…). Prašau, perduokite savo darbuotojams ir savanoriams didelį kiekį palaikymo žinučių – jie puikiai dirba“, – pridūrė Williamas.

Vaizdo pokalbio ištrauką galite pamatyti čia:

Mokykla, su kurios darbuotojais bendravo Kembridžo hercogai, yra netoli Burnlio ligoninės. Daugumos joje besimokančių vaikų tėvai dirba būtent fronto linijose toje gydymo įstaigoje.

Casterton pradinė mokykla dirba ir laikotarpiu, kuomet turėjo būti paskelbtos Šv. Velykų atostogos. Joje per Catherine ir Williamo vaizdo skambutį buvę mokiniai turėjo progą pabendrauti su karališkąja pora, kai kurie jų parodė savo pieštus tėvų portretus ir sakė, jog labai didžiuojasi ligoninėse dirbančiais mamomis ir tėčiais. Jiems pritarė ir hercogienė bei princas.

Praeitą savaitę princas Williamas ir hercogienė Catherine telefonu bendravo su sveikatos sektoriaus darbuotojais ir tais, kurie dirba fronto linijose, taip pat kolegomis gydytojų, tapusių vienomis pirmųjų koronaviruso aukų.

„Jumis didžiuojasi visa šalis, tad dėkojame už viską, ką darote, ir valandas, kurias dirbate“, – padrąsinamai kalbėjo princas Williamas.

Pasak People.com, Catherine ir Williamas darbuojasi iš namų „Anmer Hall“ rezidencijoje, esančioje už maždaug 177 km nuo Londono. Kartu su jais ten laiką leidžia ir jų atžalos princai George’as ir Louisas bei princesė Charlotte.

Pastarieji taip pat prisidėjo prie padėkų gydytojams ir kitiems su koronavirusu kovojantiems specialistams. Karališkosios poros instagramo paskyroje paviešintas vaizdo įrašas, kuriame trijulė įamžinta entuziastingai plojimais dėkojanti sergančiuosius gydantiems medikams.

Pamatykite vaizdo įrašą:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas