Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kevinas Spacey skęsta sekso skandale: 8 „Kortų namelio“ darbuotojai prabilo apie nederamą jo elgesį

Šią savaitę Holivudą sudrebino dar vienas sekso skandalas, kurio epicentre atsidūrė serialo „Kortų namelis“ („House of Cards“) žvaigždė Kevinas Spacey (58 m.). Ir kasdien aktorius skęsta vis giliau.
Kevinas Spacey seriale „Kortų namelis“
Kevinas Spacey seriale „Kortų namelis“ / Vida Press nuotr.

CNN apie Kevino Spacey situaciją pakalbino ne vieną su juo „Kortų namelio“ filmavimo aikštelėje dirbusį žmogų ir paaiškėjo, kad nederamas jo elgesys niekam nebuvo paslaptis.

Net aštuoni žmonės, vis dar tebedirbantys prie „Kortų namelio“ ar dirbę anksčiau, sutiko kalbėti anonimiškai.

Vienas iš jų papasakojo, kad patyrė seksualinį priekabiavimą iš serialo žvaigždės, kai juodu važiavo mašina į filmavimo aikštelę. Kai iki vietos buvo likę kelios minutės kelio ir automobilis vis dar judėjo, Kevinas Spacey užkišo rankas už jauno asistento kelnių.

„Aš buvau šoko būsenoje, – pasakojo jis. – Jis buvo vyras, užimantis labai svarbią poziciją seriale, o aš buvau iš žemutinės grandies.“

Kai jiedu atvažiavo į filmavimo aikštelę, Kevinas Spacey nesustojo – užspaudė asistentą į kampą vagonėlyje. Šis pasakė jam, kad tai jam nepriimtina, ir aktorius paliko jį ramybėje.

„Nė neabejoju, kad toks grobuoniškas elgesys jam visiškai įprastas ir mano patirtis tėra viena iš daugelio. Tai buvo toksiška aplinka jauniems vyrams, turėjusiems dirbti su juo – tiek komandoje, tiek tarp aktorių.“

Kitas „Kortų namelio“ komandoje visus šešis sezonus dirbęs vyras pasakojo, kad Kevinas Spacey nuolat stengdavosi turėti fizinio kontakto su juo.

„Jis keistai dėdavo savo rankas ant manęs. Prieidavo ir imdavo masažuoti mano pečius man iš nugaros, arba apkabindavo mane ar keistai paliesdavo mano pilvą – normaliuose kasdieniuose pokalbiuose tai nebūtų priimtina, – pasakojo jis, tačiau pripažino, kad nedrįso Kevinui Spacey ko nors sakyti. – Tai pati blogiausia viso to dalis. Labai norėčiau galėti kalbėti apie tokius dalykus ir nebijoti.“

Vida Press nuotr./Kevinas Spacey seriale „Kortų namelis“
Vida Press nuotr./Kevinas Spacey seriale „Kortų namelis“

Vienas kameros asistentas CNN pasakojo, kad matė Kevino Spacey nederamą elgesį, tačiau prie jo paties aktorius nepriekabiavo. Vyras sakė, kad aktorius nesivaržydamas liesdavo kitus vyrus atvirose vietose ir tai matė visi.

„Visi komandos nariai kalbėjo apie jo elgesį. Įdomiausia, kad mes visi prieš pradėdami darbus privalome pasirašyti popierius dėl seksualinio priekabiavimo, o jam, panašu, nieko nereikia pasirašinėti ir jis visada išsisuka su savo elgesiu“, – pasakojo kameros asistentas.

Anot jo, niekas iš komandos nesiskųsdavo serialo žvaigždės elgesiu dėl labai paprastos priežasties: „Kas patikės gamybinės komandos nariu? Tu būsi atleistas.“

Tai buvo toksiška aplinka jauniems vyrams, turėjusiems dirbti su juo

Kita moteris, anksčiau dirbusi asistente filmavimo aikštelėje, CNN pasakojo, kad buvo nederamo Kevino Spacey elgesio liudininkė.

„Visiems buvo žinoma, kad Kevinas elgėsi nederamai, ir vyrai, kurie dirbo su juo, pasakojo man, kaip jautėsi nepatogiai būdami šalia jo, – pasakojo moteris. – Kevinas mėgsta juokais grumtis su jais vien tam, kad gautų fizinio kontakto.“

Ji taip pat pasakojo, kad aktorius neretai sveikindamasis su kitais vyrais paspausdavo jiems ranką, kuri vėliau nejučia nuslysdavo taip, kad paliestų jų tarpkojį.

Priekabiavo prie 14-mečio

15min primena, kad pirmasis apie Kevino Spacey seksualinį priekabiavimą prabilo kitas aktorius Anthony Rappas (46 m.), portalui „Buzzfeed“ papasakojęs apie 1986 metais įvykusį jų susidūrimą. Tuo metu jie abu vaidino Brodvėjuje – Anthony Rappui tebuvo 14 metų, o Kevinas Spacey buvo už jį 12 metų vyresnis ir bandė turėti lytinių santykių su paaugliu.

Vida Press nuotr./Anthony Rappas
Vida Press nuotr./Anthony Rappas

Po Anthony Rappo pasakojimo, Kevinas Spacey atsiprašė už savo elgesį teisindamasis, kad buvo girtas ir to neprisimena. Tuo pačiu dviem „Oskarais“ apdovanotas aktorius pirmą kartą viešai prisipažino esantis gėjus.

Vis tik jo „išėjimas iš spintos“ palaikymo nesulaukė – priešingai, daugybė žmonių pasipiktino, kad pasiskelbęs gėjumi Kevinas Spacey tarsi bandė užgožti faktą, jog priekabiavo prie 14-mečio vaiko.

„Kortų namelio“ griūtis

Netrukus po to „Netflix“ pranešė, kad nutraukia savo populiariausią serialą „Kortų namelis“ – kitas sezonas bus paskutinis. Tiesa, skelbiama, kad sprendimas baigti serialą buvo priimtas jau anksčiau ir tai nulėmė ne Kevino Spacey skandalas.

Šį trečiadienį Kevino Spacey atstovė spaudai pranešė, kad aktorius po Anthony Rappo kaltinimų nusprendė kreiptis pagalbos į specialistus, jog susitvarkytų savo elgesio problemas. O jau ketvirtadienį ta pati atstovė spaudai pranešė, kad tiek ji, tiek aktoriui atstovaujanti talentų agentūra „Creative Artists Agency“ nusprendė nebedirbti su Kevinu Spacey.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas