Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kyšininkavimo JAV koledžuose byla: aktorė Felicity Huffman kalės 14 dienų

JAV aktorė Felicity Huffman kalės 14 dienų – tokia bausmė jai skirta kyšininkavimo JAV koledžuose byloje, skelbia naujienų agentūra AP.
Felicity Huffman
Felicity Huffman / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taip pat ji turės sumokėti 30 tūkst. dolerių baudą, aktorei skirta 250 valandų viešųjų darbų ir vienerių metų probacijos bausmė.

Probacija – sąlyginė alternatyva paskirtai laisvės atėmimo bausmei, kurios metu vykdoma probuojamojo priežiūra.

F.Huffman anksčiau padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl kyšių davimo siekiant įtaisyti savo dukrą į prestižinį universitetą. Tai leido aktorei išvengti triukšmingo teismo proceso ir tikėtinos kur kas griežtesnės kalėjimo bausmės.

Serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ (Desperate Housewives) žvaigždė 56 metų F.Huffman yra viena iš virtinės garsenybių, atsidūrusių skandalo dėl didžiulio masto kyšininkavimo siekiant įtaisyti savo atžalas į prestižiškiausias šalies mokyklas epicentre.

Stojusi prieš Bostono teisėją Indirą Talwani, akivaizdžiai prislėgta F.Huffman pripažino sumokėjusi 15 tūkst. JAV dolerių (13,3 tūkst. eurų) kyšį, kad jos vyriausia dukra geriau išlaikytų stojamąjį egzaminą į koledžą.

Už tokį nusikaltimą įstatymai numato iki 20 metų kalėjimo ir piniginę baudą, galinčią siekti 250 tūkst. JAV dolerių (222,3 tūkst. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas