Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinės metalo grupės „Megadeth“ vokalistą pasiekė skaudžios naujienos – susirgo gerklų vėžiu

Sunkiojo metalo grupės „Megadeth“ įkūrėjas ir vokalistas Dave'as Mustaine'as (58) asmeninėje „Facebook“ paskyroje pasidalijo itin skaudžiomis naujienomis. Atlikėjui buvo diagnozuotas gerklų vėžys, kurio gydymas prasidės jau šiais metais. Vis dėlto gydytojai įsitikinę, kad procedūra bus 90 proc. sėkminga.
Sunkiojo metalo grupės „Megadeth“ vokalistas Dave'as Mustaine'as
Sunkiojo metalo grupės „Megadeth“ vokalistas Dave'as Mustaine'as / „Scanpix“ nuotr.

Prieš kelis dešimtmečius susikūrusi grupė vis dar turi gausybę gerbėjų, kurie su nekantrumu laukia naujo albumo. Tačiau pagrindinio „Megadeth“ vokalisto diagnozė gali sustabdyti jo išleidimą.

Nors atrodo, kad vokalisto sveikata nepaprastu greičiu pasitaisys, tačiau jau dabar pusė pasirodymų atšaukiami. Nepaisant to, grupė vis tiek sunkiai dirba prie naujo albumo su gretas neseniai papildžiusiu būgnininku Dirku Verbeurenu.

Dalis įsitikinę, kad naujas albumas nebus toks vykęs kaip ankstesni, mat jam didelę įtaką galimai padarys vokalisto D.Mustaine'as būklė. Paskutinis grupės „Dystopia“ albumas tapo mėgstamu tarp gerbėjų bei kritikų ypač po to, kai grupė 2013 m. išleido nuviliantį albumą „Supercollider“. Šio albumo vienintelis išsigelbėjimas buvo nepakartojamas D.Mustaine'o balsas, išsklaidęs visas abejones bei nepasitenkinimą.

„Scanpix“ nuotr./Sunkiojo metalo grupė „Megadeth“
„Scanpix“ nuotr./Sunkiojo metalo grupė „Megadeth“

Jo niekada niekas nelaikė dinamiško balso vokalistu, tačiau „Megadeth“ niekada to ir nereikalavo. Visgi pagrindinio vokalisto balsas per pastaruosius metus žymiai pasikeitė. Anksčiau 2016 m. vokalistas viešai pareiškė, kad jo balsas tapo mažiau darnus, o tai ypač pastebima „Dystopia“ albume. Atlikėjas paaiškino, kad didžiausią įtaką šiam pokyčiui turėjo atlikta operacija.

„Scanpix“ nuotr./Sunkiojo metalo grupės „Megadeth“ vokalistas
„Scanpix“ nuotr./Sunkiojo metalo grupės „Megadeth“ vokalistas

„Po to, kai patyriau operaciją, mano balsas pasikeitė, nes gerklėje yra gabalas metalo, kuris liečia balso stygas. Ir aš taip pat žinau, kad turiu grįžti ir pasiimti kelias papildomas pamokas“, – apie balso pokyčius kalbėjo vokalistas.

Vis dėlto, kol jo šiurkštus ir nedarnus balsas neša sėkmę albumui „Dystopia“, jis gali nerimauti tik dėl artėjančio gydymo. Tiesa, yra keli atlikėjai, kurie praėjo tą patį pragarą – jie įrodė, kad nepaisant užgriuvusios nelaimės, su stipriu balsu gali įveikti bet ką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas