Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Legendinio atlikėjo Freddie Mercury mamai populiariausia sūnaus daina kelia daugiausiai skausmo

Vieno garsiausių pasaulio atlikėjų Freddie Mercury mamai Jer Bulsarai klausytis atžalos kurtų dainų patiko. Tačiau viskas pasikeitė žinomam vyrui mirus – nuo tada dainos kėlė liūdesį, vos išgirdus pirmuosius jų akordus moters akyse susikaupdavo ašaros. Tiesa, vienas ir bene populiariausias F.Mercury ir jo kolegų sukurtas muzikinis šedevras J.Bulsarai kėlė ypatingą skausmą.
Freddie Mercury
Freddie Mercury / Vida Press nuotr.

2012-ųjų interviu (J.Bulsara mirė 2016-aisiais, būdama 94-erių – red. past.) F.Mercury mama prisipažino, kad su tokia ankstyva sūnaus netektimi susitaikyti jai buvo sunku. Dar daugiau skausmo jos širdį užpildydavo išgirdus bene populiariausią grupės „Queen“ dainą „Bohemian Rhapsody“, rašo „Mirror“.

„Ėjau į parduotuves ir labai džiaugiausi, kad jose buvo pardavinėjami „Bohemian Rhapsody“, „Queen“ įrašai. Įsigijau vieną ir buvau labai patenkinta tuo, kad perku savo sūnaus pirmąjį įrašą, užkopusį į populiariausiųjų topus. Žinoma, kai išgirstu tą dainą dabar, man darosi skaudu. Labai sunku“, – pasakojo 25 metais ilgiau už sūnų, kurio tikrasis vardas Farrokhas Bulsara, gyvenusi J.Bulsara.

Suprantama, kodėl išgirdus pirmuosius „Bohemian Rhapsody“ akordus, F.Mercury mama susigraudina. Juk joje dainininkas emocionaliai kreipiasi į savo motiną.

VIDEO: Queen - Bohemian Rhapsody (Official Video)

J.Bulsara interviu prisiminė ir 1991-ųjų lapkritį iškeliavusį savo sūnų. Kad atžalos neteko taip anksti, moteris nepyksta nei ant savęs, nei ant pasaulio.

„Žinoma, liūdėjau, bet, kaip sako mūsų religija, kai ateina tinkamas metas, negali jo pakeisti. Turi išeiti. Dievas jį mylėjo labiau ir norėjo, kad jis būtų su Juo. Būtent apie tai ir galvoju, – tęsė J.Bulsara. – Jokia motina nenori matyti savo mirštančio sūnaus, bet per tokį trumpą laiką jis pasauliui padarė labai daug. Kai kurie žmonės tiek nenuveikia per 100 metų.“

„Scanpix“ nuotr./Grupės „Queen“ nariai: gitaristas Brianas May, būgnininkas Rogeris Tayloras, gitaristas Johnas Deaconas (bosinė gitara), vokalistas Freddie Mercury
„Scanpix“ nuotr./Grupės „Queen“ nariai: gitaristas Brianas May, būgnininkas Rogeris Tayloras, gitaristas Johnas Deaconas (bosinė gitara), vokalistas Freddie Mercury

Grupė „Queen“, kurios nariu kadaise buvo ir F.Mercury, vis dar gastroliuoja po pasaulį su koncertinėmis programomis. Tiesa, pagrindinio grupės vokalisto vietą užėmė kitas dainininkas – Adamas Lambertas.

Amerikietis tikina, kad nors tokia žvaigždė kaip F.Mercury yra nepakeičiama, jam garbė atstovauti jį ant scenos.

„Mes tapome šeima, – apie santykius su kitais grupės nariais kalbėjo A.Lambertas. – Privalau retkarčiais sustoti ir sau įgnybti, nes suvokiu, kaip yra šaunu būti „Queen“ dalimi. Šie vyrukai yra tikros ikonos. Esu be galo dėkingas, galėdamas su jais lipti į sceną ar sėsti prie vieno stalo – kad ir ką mes veikiame gastroliuodami. Jei kas nors man prieš 10 metų, kai su daina „Bohemian Rhapsody“ dalyvavau „Amerikos dievaitis“ atrankoje, būtų sakęs, kad vėliau tapsiu grupės vokalistu, tikrai nebūčiau tuo patikėjęs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas