Lorde dėl žmogaus teisių pažeidimų Izraelyje atšaukė savo koncertą

Naujosios Zelandijos dainininkė Lorde atšaukė savo koncertą Izraelyje, turėjusį įvykti ateinančią vasarą, sulaukusi palestiniečių aktyvistų raginimų priimti tokį sprendimą.
Lorde
Lorde / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Koncertas

Sekmadienį paskelbtame muzikantės pranešime teigiama, kad „šiuo metu teisingas sprendimas“ būtų atšaukti jos koncertą, planuotą 2018-ųjų birželį Tel Avive. Apie šias gastroles buvo paskelbta anksčiau šį mėnesį.

„Gavau didžiulį kiekį žinučių ir laiškų, ir daug diskutavau su skirtingų pažiūrų žmonėmis, todėl manau, kad šiuo metu teisingas sprendimas būtų atšaukti pasirodymą“, – Lorde citavo jos koncertą Tel Avive organizuojanti kompanija „Naranjah“.

„Smarkiai nesididžiuoju turėdama pripažinti, kad nepriėmiau teisingo sprendimo dėl šio (koncerto), – sakė ji apie savo pirminį sprendimą koncertuoti žydų valstybėje. – Labai atsiprašau, kad atsisakau savo įsipareigojimo atvykti jums pagroti. Tikiuosi, vieną dieną galėsime visi pašokti.“

„Scanpix“/AP nuotr./Lorde
„Scanpix“/AP nuotr./Lorde

Savo pranešime naujienų agentūrai AFP „Naranjah“ sakė: „Atleidžiame Lorde ir linkime jai sėkmingų gastrolių Rusijoje ir JAV.“

Dainininkės pranešimas pasirodė po to, kai judėjimo „Boycott, Divestment and Sanctions“ („Boikotas, izoliacija ir sankcijos“, BDS) aktyvistai paragino ją atšaukti savo pasirodymą dėl žmogaus teisių pažeidimų Izraelyje.

Lorde prisijungė prie kitų artistų, įskaitant britų roko muzikantus Rogerį Watersą ir Elvis Costello, kurie atsisakė pasirodyti žydų valstybėje dėl jos elgesio su palestiniečiais.

Liepą BDS aktyvistams nepavyko priversti grupės „Radiohead“ atšaukti savo pasirodymą Tel Avive, nors prie šių raginimų prisidėjo ir roko grupės „Pink Floyd“ narys R.Watersas bei režisierius Kenas Loachas.

Izraelis laiko BDS strategine grėsme ir kaltina antisemitizmu. Tokius kaltinimus aktyvistai savo ruožtu įnirtingai neigia ir tvirtina, kad jais bandoma diskredituoti judėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas