Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marija Lama Paryžiaus mados savaitėje susipažino su modeliais Karlie Kloss ir Natalija Vodianova

Vasara ypatinga tuo, jog pasaulio madų sostinėje Paryžiuje vyksta aukštosios mados savaitė. Šiemet, lepinant puikiems vasariškiems orams, Paryžiuje įspūdingų mados reginių buvo galima išvysti ne tik ant podiumo, bet ir miesto gatvėse, kur juos demonstravo čia suvažiavusios įžymybės. Apie mados pasaulio įdomybes, matytas iš arti, pasakoja Marija Lama –„Lama Model Management” modelių agentūros vadovė, kuri jau ne pirmi metai lankosi įspūdingiausiuose mados renginiuose.
Marija Lama Paryžiaus aukštosios mados savaitėje susipažino su modeliu Karlie Kloss
Marija Lama Paryžiaus aukštosios mados savaitėje susipažino su modeliu Karlie Kloss / Asmeninio albumo nuotr.

– Marija, kokie įspūdžiai grįžus iš, ko gero, didžiausio ir svarbiausio mados pasaulio renginio?

– Paryžiaus mados savaitė kaip visada įspūdinga, puikiai praleidau laiką: susipažinau su rudens–žiemos sezono mados tendencijomis, grožėjausi ne tik garsiausių dizainerių darbais, bet ir jų pateikimu – tiek madų pristatymai, tiek vakarėliai po jų vyko įspūdingiausiose Paryžiaus vietose, tokiose kaip Paryžiaus Operos rūmai, senoviniai rūmai-muziejai, prabangūs senoviniai viešbučiai ir pan., kur nuvykęs kaip turistas paprastai neturėtum galimybės apsilankyti.

Kai Paryžiuje vyksta mados savaitė, to tiesiog neįmanoma nepastebėti – puošiasi ne tik renginių dalyviai, bet ir visas miestas, viskas alsuoja mada, ne veltui Paryžius vadinamas pasaulio mados sostine. Turbūt vienintelis šventės trūkumas, jog ji per trumpa – trunka vos penkias dienas.

– Kokių kolekcijų pristatymus stebėjote? Kas labiausiai sužavėjo?

– Stengiausi nepraleisti nė vieno svarbaus pristatymo, aplankiau „Chanel“, „Christian Dior“, „Fendi“, „Schiaparelli“, „Kithe Brewster“, „Celia Kritharioti“, „Antonio Grimaldi“ bei „Galia Lahav“ madų šou – buvo labai įsimintinų pasirodymų. Dizaineriai tokie skirtingi ir kartu atsiskleidžia vyraujančios ateinančio sezono tendencijos, galima atrasti panašumų. Įspūdingi patys renginiai – didžiuliai šou senoviniuose pastatuose, dekoracijos. Dalyvavimas tokiame renginyje – neįkainojama patirtis kiekvienam mados pasaulyje dirbančiam žmogui.

Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama „Chanel“ aukštosios mados šou Paryžiuje
Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama „Chanel“ aukštosios mados šou Paryžiuje

– Papasakokite plačiau, kokias tendencijas ateinančiam sezonui pristatė dizaineriai?

– Viena įsimintiniausių kolekcijų man buvo „Christian Dior“. Šių mados namų drabužiai itin puošnūs, pabrėžiantys moteriškumą – ilgos šilkinės vakarinės suknelės atvirais pečiais, pabrėžiančios krūtinę, per liemenį siaurėjančios, dažnai perjuostos siauru dirželiu. Kostiumėliai bei paltai taip pat pabrėžiantys moterišką siluetą, plačiomis rankovėmis. Juos puikiai papildė žavingos moteriškos beretės. Kolekcijoje vyravo šį sezoną madingos blizgios medžiagos, dominavo rudens spalvos – tamsiai mėlyna, smėlio. Muziejus, kuriame demonstruoti drabužiai, buvo ypatingai papuoštas – ant sienų bei ant lentynose puikavosi manekenai, aprengti baltos spalvos kolekcijos drabužiais.

Sužavėjo ir italų dizaineris Antonio Grimaldi, kurį prieš dešimt metų haute couture madų savaitei pristatė „Emanuel Ungaro“. Pristatymas vyko įspūdingame senoviniame viešbutyje „Hotel Marois“. Demonstruoti „moteris-paukštė“ stiliaus kostiumėliai įdomiomis sparnų tipo rankovėmis, plačios kelnės. Modelių plaukus puošė paukščio skiauterę primenantys aksesuarai. Spalvos vyravo rudeniškos – juoda, smėlio, tamsiai mėlyna. Pristatytos vakarinės suknelės – ilgos juodos arba ryškiai rožinės giliais iškirpimais, išryškinančiais kojas, atvirais pečiais bei originalios formos iškirptėmis. Dažnai sukneles puošė ir ilgos nuo pečių krintančios skraistės, primenančios sparnus. Keletas šviesių vakarinių suknelių dekoruotos paukščio plunksnomis.

Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama „Christian Dior“ aukštosios mados šou Paryžiuje
Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama „Christian Dior“ aukštosios mados šou Paryžiuje

Originaliai kolekcijos pristatymo vietą apipavidalino „Chanel“ mados namai – salė, kurioje vyko pristatymas, buvo paversta senovės Paryžiumi. Pastatytas tiltas per imituotą upę, šalia jo – knygų bei žurnalų kioskai, gatvė, suoliukai, tolumoje – senovinė Paryžiaus architektūra, tikroviškai imituota Senos krantinė. Karlas Lagerfeldas taip pat pristatė „moters-paukštės“ drabužių kolekciją, modelius puošė į paukštės skiauterę sušukuoti plaukai. Pristatyti kostiumėliai – švarkeliai su šonuose prisegamomis rankovėmis, ilgi sijonai. Paltų bei sijonų iškirpimai itin gilūs. Prie drabužių derintos šį sezoną madingos ilgos, alkūnes dengiančios pirštinės. Vakarinės suknelės taip pat su giliais iškirpimais, dekoruotos plunksnomis. Visi modeliai dėvėjo paukščio tipo – smailius priekyje – batelius riestu kulnu.

Dizainerės Celios Kritharioti kolekciją stebėjau pirmoje eilėje – puikus jausmas grožėtis aukštąja mada iš taip arti! Drabužius demonstravo žymiausi modeliai, tarp jų ir supermodelis Natalija Vadianova. Pristatymas vyko gražiame „Mona Bismarck“ viešbutyje. Kaip šiemet įprasta, dizainerė palaikė „moters-paukštės“ įvaizdį – plunksnos buvo Celios Kritharioti modelių plaukų aksesuaras, jomis puošti drabužiai bei avalynė. Vyravo juoda ir balta spalvos.

Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama „Galia Lahav“ mados šou Paryžiuje
Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama „Galia Lahav“ mados šou Paryžiuje

Dizainerės Galios Lahav kolekcija šį kartą buvo be galo elegantiška, joje buvo daugiau spalvų nei kituose pristatymuose – žalia, violetinė, geltona, raudona. Dizainerė kelnes derino su karališkomis nuo pečių arba liemens krintančiomis skraistėmis. Nemaža dalis jos kurtų vakarinių suknelių – žibančios, populiarus suknelės aksesuaras – didelė gėlė, nemažai suknelių taip pat puošė skraistės. Prie drabužių, kaip ir „Chanel“, derintos ilgos, alkūnes dengiančios pirštinės.

– Ar į mados renginius suvažiuoja tik mados pasaulio atstovai, ar teko sutikti ir kitų įžymybių?

– Žinoma, madų savaitė visų pirma yra mados pasaulio renginys, svarbus dizaineriams, modeliams, madų žurnalų atstovams, bet tokio masto renginys pritraukia ir kitų mada ir stiliumi besidominčių įžymybių iš įvairiausių sričių. Šios savaitės metu teko susipažinti su supermodeliais Karlie Kloss bei Natalija Vodianova. Taip pat kolekcijų pristatymuose sutikau ir kitų įžymybių – „Christian Dior“ pristatyme dalyvavo aktorė Katie Holmes, „Chanel“ madų šou stebėjo aktorė Penelope Cruz, dainininkai Vanessa Paradis ir Pharrellas Williamsas bei daug kitų kino ir muzikos pasaulio įžymybių.

Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama ir Natalija Vodianova Paryžiaus aukštosios mados savaitėje
Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama ir Natalija Vodianova Paryžiaus aukštosios mados savaitėje

– Ką vilkėjote renginių metu?

– Mėgstu skirtingų dizainerių kūrinius, stengiuosi jais puoštis ir svarbiausių mados renginių metu. Antonio Grimaldi pristatymo metu vilkėjau drabužių salono „Žeiga“ rudą suknelę, su kuria sulaukiau pagyrimų ir kolekcijos pristatyme, ir vakarėlyje viešbučio sode po pristatymo. „Chanel“ renginiui pasirinkau to paties salono ilgą suknelę ir buvau maloniai nustebinta – pakeliui į madų šou mane užkalbino prancūzų televizija! Jaučiausi puikiai, kaip tikriausias supermodelis. Juk kiekvienai moteriai smagu būti pastebėtai!

Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama „Antonio Grimaldi“ madų šou Paryžiuje
Asmeninio albumo nuotr./Marija Lama „Antonio Grimaldi“ madų šou Paryžiuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas