Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Melovinas koncerte iškėlė LGBT+ vėliavą: „Ukraina yra laisva, drąsi ir moderni“

Ukrainiečių dainininkas Konstantinas Nikolajevičius Bočarovas, geriau žinomas kaip Melovinas, Berlyne koncertavo labdaros koncerte, skirtame paremti Ukrainą. Koncerto metu atlikėjas ne tik pasisakė apie šalies laisvę nuo Rusijos, bet ir iškėlė LGBT+ bendruomenės vėliavą.
Melovinas
Melovinas / Scanpix nuotr.

Ukrainos atlikėjas Melovinas pats apie savo biseksualumą paskelbė dar praėjusių metų birželį. Nuo to laiko atlikėjas socialiniuose tinkluose ir savo koncertuose atvirai palaiko LGBT+ narius.

Šįkart per Berlyne vykusį paramos koncertą „Save Ukraine“ dainininkas, atlikdamas kūrinį, parašytą prasidėjus Rusijos invazijai, iškėlė vaivorykštės spalvų vėliavą, rašo „Segodnya“.

„Ukraina yra laisva, drąsi, moderni ir demokratinė valstybė! Ukraina gerbia LGBT+ bendruomenės teises! Mes esame vieningi! Prašome aukoti, Ukrainai reikia jūsų paramos“, – nuo scenos kalbėjo atlikėjas.

Pamatykite:

Neseniai Melovinas viešai pasmerkė dainininkę Iryną Fedyšyną, kuri pareiškė, neva būti gėjumi, lesbiete ar kitu LGBT+ atstovu yra „didelė nuodėmė“. Po tokių pareiškimų Melovinas atlikėją pavadino „kvailele“ ir patarė jai „eiti ir užsidegti žvakutę visam likusiam karjeros laikui“.

15min primena, kad ukrainiečių menininkas prieš kurį laiką pasmerkė ir Rusijos atlikėjus, kurie tyli apie Rusijos sukeltą karą Ukrainoje. Melovinas viešai pasisakė apie Filipą Kirkovoą, svarstydamas, kad šis dėl savo amžiaus nebesitiki europinio pripažinimo, todėl ir pasirinko tylėjimo poziciją.

„Jis turi daug draugų Ukrainoje, kurie 100 proc. jam viską papasakojo. Kita vertus, aš suprantu, kad jis yra vyresnio amžiaus žmogus, kuris supranta, kad nėra prasmės kurti karjerą kažkur Europoje ar Ukrainoje. Man atrodo, kad būtent todėl jis ir tyli, kad tiesiog nugyventų savo gyvenimą savo pilyse", – svarstė ukrainiečių atlikėjas.

Melovinas pridūrė, kad su kolega iš Rusijos susisiekti nebandė, nes mano, kad tai beprasmiška, o dabar reikia nuveikti daug svarbesnių dalykų.

„Geriau padėti savo šaliai, nei susipykti su tais, kurie nenori tavęs klausyti. Man jie visi yra bailiai, nes jei visi išstotų, aišku, kas tada nutiktų. Būtų atsitikę tas pats, kas atsitiko su Janukovyčiumi“, – užbaigė dainininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas