Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mike'as Posneris priėmė naują gyvenimo iššūkį: „Aš noriu gyventi prieš numirdamas“

Po kiek daugiau nei pusantrų metų nuo žygio per Ameriką, tokių dainų kaip „I Took A Pill In Ibiza“, „Cooler Than Me“ ir „Live Before I Die“ atlikėjas Mike'as Posneris vėl yra pasiruošęs išbandyti savo jėgas. Šį kartą jo tikslas – Everesto viršūnė.
Atlikėjas Mike'as Posneris
Atlikėjas Mike'as Posneris / Vida Press nuotr.

2019 m. atlikėjas per kiek daugiau nei šešis mėnesius pėsčiomis perėjo per Jungtines Valstijas. Iš viso atlikėjas per šia kelionę įveikė 2851 mylias (apie 4588 kilometrus). Kelionės metu jam net buvo įgėlusi barškuolė, kuri kelionę buvo sustabdžiusi kelioms savaitėms.

„Norėjau, jei kas nors paklaustų, kas tave įkvepia ar kas yra tavo herojus, pažvelgti jiems į akis ir pasakyti „aš“, – Richui Eisenui interviu metu pasakojo Mike'as Posneris, kai buvo paklaustas, kas paskatino ryžtis tokiai kelionei. Atlikėjas taip pat pridūrė, kad į šia kelionę eiti paskatino tėvo ir artimo draugo, atlikėjo Avicii, mirtys.

„Nors mano žygis buvo skirtas savęs atradimui, noriu, kad kopimas būtų skirtas kitiems“, – kovo 29 dieną įkeltame vaizdo įraše, paviešintame asmeniniame „YouTube“ kanale, pasakojo atlikėjas, kai pristatė savo planą kopti į Everesto viršūnę. Į šį nuotykį jis leisis ne vienas. Everesto viršūnę pasiekti bandys su kalnų gidu Jonu Kedrowski.

„Treniruotis kopti į Everesto kalną pradėjau praėjus dviem savaitėms po to, kai baigiau kelionę per Ameriką. Baigėsi 18 mėnesių trukmės treniruotės!“ - dalijosi atlikėjas savo „Twitter“ paskyroje.

Dainininko tikslas šio iššūkio metu – rinkti aukas. Visos ekspedicijos metu bus aktyvi Mike'o Posnerio sukurta paskyra „GoFundMe“ platformoje, kurioje atlikėjo fanai gali aukoti pinigus.

Alpinistės kelionės metu surinktos lėšos bus skirtos nevyriausybinei teisinei organizacijai „Detroit Justice Center“, kurios tikslas – sukurti lygias ekonomines galimybes bei pertvarkyti teisingumo sistemą.

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad 100 procentų aukų, surinktų kopimo metu, atiteks jiems (Detroit Justice Center). Prašau, nueikite į „GoFundMe“ ir paaukokite, kiek galite“, – savo „Instagram“ paskyroje rašė atlikėjas.

Mike'as savo „GoFundMe“ puslapyje pridūrė, kad šia organizaciją pasirinko, nes jo tėvas 40 metų buvo kriminalinės gynybos advokatas Detroite.

Šiuo metu Mike'as Posneris jau yra surinkęs beveik 218 tūkst. dolerių ir bene kiekvieną dieną savo socialiniuose tinkluose dalijasi nuotraukomis ir vaizdo įrašais iš savo kelionės.

Atlikėjo išsikeltas iššūkis jau trunka virš mėnesio laiko, nes nuolatos būtina daryti pertraukas ir laukti, kol kūnas prisitaikys prie mažėjančio deguonies kiekio ore. Paprastai Everesto viršūnė yra pasiekiama per 60 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas