Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė aktorius Edas Asneris, animacinio filmo „Aukštyn“ žvaigždė

Būdamas 91-erių mirė aktorius Edas Asneris, geriausiai žinomas dėl televizijos personažo Lu Granto vaidmens, skelbia BBC. Jo palikime – ir personažo iš populiaraus „Pixar“ animacinio filmo „Aukštyn“ įgarsinimas.
Edas Asneris
Edas Asneris / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Mirtis Animacija

Aktoriaus šeima atskleidė, kad Edas Asneris anapilin iškeliavo „ramiai“ sekmadienio, rugpjūčio 29 d. rytą.

„Žodžiais negalime išreikšti sielvarto. Bučiniu į kaktą linkime tau labos nakties, tėti. Mylime tave“, – rašoma artimųjų pranešime.

Vyresnė karta Edą Asnerį turbūt prisimena Lu Granto vaidmenyje. Šis personažas pristatytas 8-to dešimtmečio amerikiečių situacijų komedijoje „The Mary Tyler Moore Show“ kaip Meri Ričardson viršininkas. Vėliau, 1977 m. šiam piktam išgalvoto „Los Angeles Tribune“ redaktoriui buvo sukurtas atskiras šou, transliuotas nuo 1977 iki 1982 m.

Lu Granto vaidmuo aktoriui Edui Asneriui padėjo laimėti net septynis „Emmy“ apdovanojimus.

2009 m. aktorius tapo naujos kartos žvaigžde, įgarsinęs seną našlį Karlą Fredrikseną animaciniame filme „Aukštyn“. Jis taip pat vaidino Kalėdų Senelį 2003 m. Willo Ferrelo komedijoje „Elfas“.

Per savo karjerą Edas Asneris ne tik džiugino žiūrovus pasirodymais ekrane, bet ir buvo įvairių humanitarinių bei politinių įvykių šalininkas, kovotojas už gyvūnų teises.

Nuo 1981 iki 1985 m. jis vadovavo Ekrano aktorių gildijai, o 2000-aisiais jam įteiktas prestižinis Ralpho Morgano apdovanojimas.

Edas Asneris gimė 1929 m. Kanzas Sityje, Misūryje. Vaidinti jis pradėjo dar mokykloje. Dvejus metus kaip amerikiečių karys praleidęs Prancūzijoje, grįžęs į gimtąją šalį jis apsigyveno Čikagoje ir įsidarbino teatre.

1955 m. aktorius debiutavo Brodvėjaus spektaklyje „Face of A Hero“, pasirodė Amerikos ir Niujorko Šekspyro festivaliuose, kitose pjesėse.

1961 m. Edas Asneris persikėlė į Holivudą, kur pradėjo savo įspūdingą karjerą televizijoje ir filmuose. 1996 m. jis įtrauktas į Televizijos menų ir mokslų akademijos Šlovės muziejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas