Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė artima karalienės Elizabeth II draugė: jai buvo 101-eri

Karalienė Elizabeth II išgyvena skaudžią netektį – mirė 101-erių sulaukusi jos artima bičiulė Graftono hercogienė Ann Fortune FitzRoy.
Elizabeth II
Elizabeth II / Vida Press nuotr.

Ann Fortune Smith mirė gruodžio 3-iąją, skelbia portalas „The Sun“.

Per Elizabeth II valdymo laikotarpį hercogienė FitzRoy buvo viena iš dviejų darbuotojų, atsakingų už karalienės drabužius ir papuošalus. Kadaise šios pareigos buvo laikomos gana svarbiomis. Visgi, be šių pareigų, Ann buvo viena geriausių monarchės patarėja ir bičiule.

Nedaug žmonių galėtų pasigirti tokiais ilgalaikiais ir artimais santykiais su Elžbieta II. Per Elžbietos II valdymo laikotarpį A.F. FitzRoy buvo viena iš dviejų darbuotojų, atsakingų už karalienės drabužius ir papuošalus. Kadaise šios pareigos buvo laikomos gana svarbiomis. Visgi, be šių pareigų, Ann buvo viena geriausių monarchės patarėja ir bičiule.

A.F. FitzRoy garsėjo nepriekaištingu darbu ir niekada per daug neatviravo apie savo pareigas karališkojoje šeimoje. Ji dalyvaudavo visuose svarbiausiuose karališkuosiuose renginiuose, pavyzdžiui, atvykus kitos šalies vadovui ar parlamento sesijos atidarymo ceremonijos metu, bei buvo atsakinga už freilinų pamainas.

1980 m. Graftono kunigaikštienė buvo paskelbta Karališkojo Viktorijos ordino Didžiojo Kryžiaus dama. Šis apdovanojimas asmeniškai įteikiamas karalienės už nuopelnus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Elizabeth II
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Elizabeth II

Žmonės.lt primena, kad šiemet Elizabeth II išgyveno ne vieną skaudžią netektį. Šių metų balandžio 9-ąją mirė jos vyras princas Philipas.

Jau 2019-ųjų gruodį Bakingamo rūmai skelbė, jog šlubuoja princo Philipo sveikata. Dėl įsisenėjusios ligos per pastaruosius keletą metų princui teko ne vieną kartą praverti gydymo įstaigos duris. Su metais Philipo sveikata blogėjo.

Nuo savo karališkųjų pareigų monarchas buvo atleistas 2017-ųjų rugpjūtį. Oficialus pranešimas skelbė, jog iš aktyvaus viešojo gyvenimo aristokratas pasitraukė būtent dėl sveikatos problemų.

Šių metų lapkritį Elizabeth II ir princas Philipas būtų minėję 74-ąsias santuokos metines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas