Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė aukščiausias JAV vyras Igoris Vovkovinskis: jam tebuvo 38-eri

Būdamas 38-erių mirė aukščiausio JAV gyvenusio vyro titulą nešiojęs Igoris Vovkovinskis, rašo Eonline.com.
Būdamas 38-erių mirė Igoris Vovkovinskis
Būdamas 38-erių mirė Igoris Vovkovinskis / Vida Press ir „Scanpix“ nuotr.

Ukrainoje gimęs 2 m 34,5 cm ūgio Igoris Vovkovinskis mirė rugpjūčio 20 d. Minesotoje, pranešė „Associated Press“ per „NBC News“. Įraše feisbuke jo mama Svetlana Vovkovinska patvirtino sūnaus netektį ir atskleidė, kad jo gyvybė užgeso dėl širdies ligos.

„Rugpjūčio 20 d. 22.17 val. ligoninėje dėl širdies ligos mirė Igoris. Nuo jo iki pat pabaigos nesitraukė vyresnis brolis Olehas. Paskutine jo vakariene tapo gabalėlis „Kijevo“ torto ir „Fanta“, – rašė motina.

Motina pridūrė, kad prieš Igoriui iškeliaujant anapilin, jis praleido šiek tiek laiko su brolio vaikais.

„Jis džiaugėsi juos matydamas ir nors kalbėti jam buvo sunku, jis bandė juokauti su sūnėnu Andrėjumi ar per Ukrainoje praleistą mėnesį jis išmoko ukrainiečių kalbą“, – tęsė Svetlana Vovkovinska.

Pasak „Associated Press“, į JAV Igoris atvyko 1989 m. gydytis smegenų auglio, spaudusio hipofizę, dėl ko vaikino organizme padidėjo augimo hormonų kiekis.

2010 m., kai Igoriui buvo 27-eri, jis buvo pakviestas į „The Dr. Oz Show“, kur Guinnesso pasaulio rekordų atstovai jį paskelbė aukščiausiu JAV gyvenančiu vyru.

Ročesteryje, Minesotos valstijoje gyvenęs Igoris dažnai kalbėdavo apie problemas ir iššūkius, su kuriais susidurdavo dėl savo ūgio. Dėl stiprių jį kankinusių skausmų vyras savaites būdavo prikaustytas prie lovos, o pastaraisiais metais jam buvo atlikta net 16 operacijų minėtiems skausmams palengvinti, pasakojo jis laidoje „60 Minutes Australia“.

„Niekada taip nebijojau savo gyvenimo kaip praėjusius šešerius metus, kai turėjau likti namuose, nes pirmą kartą savo gyvenime mąsčiau apie savižudybę. Gydytojai nervinio skausmo nesupranta.

Vis dar būna akimirkų, kai pagalvoju „Kodėl buvau atgabentas į šią žemę, jei niekas man negali suteikti tokios pagalbos, kokios reikia?“ – pasakojo Igoris Vovkovinskis.

2012 m. Igorio vardas nuskambėjo užsienio žiniasklaidų antraštėse „Reebok“ sukūrus ir padovanojus jam specialus teniso batelius, kurie, kaip skelbiama, turėjo padėti sumažinti skausmą. Teigiama, kad jų vertė siekė net 25 tūkst. dolerių.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas