Mirė aukštosios mados kūrėjas Azzedine'as Alaïa, rengęs raudonojo kilimo žvaigždes

Mados pasaulis išgyvena skaudžią netektį – sulaukęs 77-erių mirė aukštosios mados kūrėjas, iš Tuniso kilęs Azzedine'as Alaïa.
Dizaineris Azzedine'as Alaïa ir jo aprengtos Rihanna, Lady Gaga bei Naomi Campbell
Dizaineris Azzedine'as Alaïa ir jo aprengtos Rihanna, Lady Gaga bei Naomi Campbell / Vida Press nuotr.

Azzedine'as Alaïa buvo vienas iš nedaugelio dizainerių, kuris ignoravo tradicinius sezonus ir savo kolekcijas pristatydavo savo nuožiūra.

Dizainerio meilė madai gimė dar jaunystėje, kai jis skaitydavo „Vogue“ žurnalą. Jis sumelavo savo amžių, kad galėtų mokytis Nacionalinėje dailės mokykloje Tunise, o ją baigęs pradėjo dirbti siuvėju.

1957 metais Azzedine'as Alaïa emigravo į Paryžių – čia jis pradėjo dirbti „Christian Dior“ mados namuose kaip siuvėjas, bet greitai perėjo dirbti pas kitą dizainerį Guy Laroche, o vėliau – ir pas Thierry Muglerą.

Vida Press nuotr./Scarlett Johansson su „Azzedine'as Alaïa“ suknele
Vida Press nuotr./Scarlett Johansson su „Azzedine'as Alaïa“ suknele

Pirmą nuosavą ateljė Azzedine'as Alaïa atidarė savo paties bute aštuntojo dešimtmečio pabaigoje – čia jis rengdavo privačias klientes, tarp kurių buvo vietos aukštuomenės atstovės Marie-Hélène de Rothschild ir Louise de Vilmorin bei Holivudo kino žvaigždė Greta Garbo.

1980 metais Azzedine'as Alaïa pristatė savo pirmąją drabužių kolekciją, kuri buvo sutikta su labai gerais įvertinimais. Tais pačiais metais dizaineris išsikėlė į didesnes patalpas Paryžiuje, o 1988 metais atidarė savo butikus Beverli Hilse ir Niujorke.

2000-aisiais Azzedine'as Alaïa pasirašė sutartį su mados koncernu „Prada Group“, tačiau po septynerių metų išsipirko savo įmonę atgal. Vėliau savo mados namus perleido bendrovei „Richemont“, valdančiai keletą pasaulyje pirmaujančių prabangos prekių gamintojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas