Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

Mirė „Kelionės į Ameriką“ žvaigždė Johnas Amosas: dukra apie tai sužinojo po pusantro mėnesio

Netektis kino pasaulyje – mirė filmuose „Kelionė į Ameriką“ ir „Kietas riešutėlis 2“ vaidinęs Johnas Amosas. Amerikiečių aktoriui buvo 84 metai. Paaiškėjo ir mirties priežastis, tačiau J.Amoso dukra apie tėvo netektį teigia sužinojusi tik po pusantro mėnesio – iš žiniasklaidos.

„Emmy“ nominuoto Johno Amoso sūnus Kelly Christopheris „K.C.“ Amosas portalui „People“ patvirtino, kad jo tėvas mirė dėl natūralių priežasčių.

Anapilin aktorius iškeliavo dar rugpjūčio 21 dieną, tačiau žinia apie jo mirtį viešai paskelbta tik dabar, spalio pradžioje.

Vida Press nuotr./Johnas Amosas su sūnumi K.C.
Vida Press nuotr./Johnas Amosas su sūnumi K.C.

„Su nuoširdžiu liūdesiu dalinuosi su jumis, kad mano tėvas iškeliavo į kitą pasaulį. Jis buvo maloniausias žmogus ir turėjo auksinę širdį... ir jį mylėjo visas pasaulis, – teigė aktoriaus sūnus Kelly Christopheris „K.C.“ Amosas. – Jis gyveno gerą gyvenimą. Jo palikimas gyvuos jo, kaip aktoriaus, puikiuose darbuose televizijoje ir kine. Mano tėvas visą gyvenimą mėgo dirbti aktoriumi.“

Gedintis vyras pridūrė: „Jis buvo mano tėtis, geriausias draugas ir didvyris. Dėkoju už jūsų maldas ir paramą šiuo metu.“

Prabilo ne tik velionio aktoriaus sūnus, bet ir dukra Shannon Amos, tačiau jos žinutė – kitokia. Moteris apie tėvo mirtį teigia sužinojusi tik iš žiniasklaidos, kaip ir visas pasaulis.

„Neturiu žodžių... Mūsų šeimą pasiekė širdį draskanti žinia, kad mano tėtis Johnas Allenas Amosas jaunesnysis rugpjūčio 21 dieną mirė.

Esame sugniuždyti ir liko daugybė klausimų, kaip tai įvyko prieš 45 dienas. Apie tai sužinojome iš žiniasklaidos, kaip ir daugelis iš jūsų.

Tai turėtų būti jo gyvenimo pagerbimo ir šventimo metas, tačiau mums sunkiai sekasi įveikti emocijų ir nežinomybės bangą, susijusią su jo išėjimu. Nepaisant to, žinojimas, kad mano tėvas pagaliau yra laisvas, teikia tam tikrą ramybę“, – instagrame rašė J.Amoso dukra.

Pasak TMZ, aktoriaus vaikai jau kurį laiką nesutarė. Shannon brolį net buvo apkaltinusi smurtu prieš tėvą, tačiau tiek jis pats, tiek sūnus tai neigė. Tyrimas dėl galimo smurto buvo nutrauktas dėl įrodymų trūkumo, tačiau 2023 metais „K.C.“ buvo trumpam suimtas dėl tariamų grasinimų seseriai – Shannon net teigė bijojusi dėl savo gyvybės.

„Šiąnakt miegosiu daug geriau, sese“, – neva rašė jis žinutėje, prie kurios buvo pridėtas bauginantis vaizdo įrašas. Pastarajame užfiksuota, kaip vyras šaudo iš ginklo.

Neaišku, kokie brolio ir sesers santykiai šiuo metu. Visgi Johnas prieš mirtį buvo išreiškęs viltį, kad jo vaikai sugebės išspręsti problemas.

Remiantis TMZ, J.Amoso mirties liudijime įrašyta mirties priežastis – širdies nepakankamumas. Aktorius mirė rugpjūčio 21-ąją vienoje iš Inglvudo (Kalifornija) ligoninių. Skrodimas atliktas nebuvo, o kremuotas vyras praėjus devynioms dienoms.

Mirties liudijime nurodyta, kad būtent aktoriaus sūnus „K.C.“ pranešė apie tėvo mirtį.

Vida Press nuotr./Johnas Amosas su sūnumi K.C.
Vida Press nuotr./Johnas Amosas su sūnumi K.C.

Žmonės.lt primena, kad 1988 metais dienos šviesą išvydusioje komedijoje „Kelionė į Ameriką“ („Coming to America“) J.Amosas vaidino Eddie Murphy įkūnyto princo Akeemo mylimosios tėvą. Šį vaidmenį aktorius pakartojo ir 2021-aisiais pasirodžiusiame tęsinyje „Kelionė į Ameriką 2“ („Coming 2 America“).

Vida Press nuotr./Johnas Amosas filme „Kelionė į Ameriką 2“
Vida Press nuotr./Johnas Amosas filme „Kelionė į Ameriką 2“

J.Amosas taip pat žinomas iš filmų „Kietas riešutėlis 2“ („Die Hard 2“), „Kalinys“ („Lock Up“), serialų „Good Times“, „Roots“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas