Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė buvęs „Vogue“ redaktorius, Annos Wintour dešinioji ranka André Leonas Talley

Mirė legendinis „Vogue“ kūrybos direktorius, Annos Wintour dešinioji ranka ir šou „America's Next Top Model“ teisėjas André Leonas Talley (73).
André Leonas Talley ir Anna Wintour
André Leonas Talley ir Anna Wintour / „Scanpix“ nuotr.

Antradienį pasaulį apskriejo žinia, kad garsusis rašytojas ir buvęs „Vogue“ kūrybos direktorius André Leon Talley gulėjo ligoninėje Niujorke ir kovojo su nežinoma liga. Pirmasis tai pranešė portalas TMZ.

Naujiena apie Talley mirtį greitai pasklido socialinėje žiniasklaidoje. Savo prisiminimais ir užuojauta pasidalijo ryškūs mados pasaulio atstovai, tarp jų – legendinė belgų dizainerė Diane von Fürstenberg.

„Sudie, brangusis André… Niekas nematė pasaulio taip žavingiau nei tu… niekas nebuvo didingesnis ir gilesnės sielos, nei buvai tu... pasaulis nebebus toks džiaugsmingas! Mylėjau tave ir juokiausi kartu su tavim 45-erius metus... Pasiilgau tavo garsių riksmų...Aš tave labai myliu“, – socialiniame tinkle „Instagram“ rašė dizainerė.

André Leon Talley kontaktai šios situacijos užsienio spaudai dar nekomentavo.

A.L.Talley prie „Vogue“ prisijungė 1983 m. ir tapo žurnalo mados naujienų direktorius. Jis greitai tapo kūrybos direktorės ir vyriausiosios redaktorės Annos Wintour dešiniąja ranka – šias pareigas ėjo 1987–1995 m. 1995 m. jis paliko „Vogue“ ir persikėlė į Paryžių, kur grįžo į „W Magazine“ – leidinį, nuo kurio ir prasidėjo jo karjera.

Vis tik 1998 m. jis vėl pradėjo dirbti „Vogue“ kaip vyriausiasis redaktorius bei rašyti mėnesinę rubriką „Style Fax“. Šias pareigas jis užėmė iki 2013 m., kai iš „Vogue“ pasitraukė galutinai.

Per savo karjerą Talley taip pat prisidėjo prie svarbių JAV leidinių – „Women's Wear Daily“, „The New York Times“ ir „Interview Magazine“. 2018 m. apie jį buvo išleistas dokumentinis filmas „Evangelija pagal André“.

2020 m. gegužę jis išleido memuarus „Šifono apkasai“, kuriuose aprašė savo gyvenimą, karjerą ir neįtikėtiną pakilimą iš jo močiutės namų prieangio Durhame, Šiaurės Karolinoje į pirmąsias mados eiles.

Tarp daugybės knygoje pateiktų detalių Talley papasakojo apie savo darbo „Vogue“ pabaigą ir tai, kaip galiausiai nutrūko jo 30 metų trukusi draugystė su Wintour.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas