Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujos „Lemtingo posūkio“ dalies režisierius: „Perskaitęs scenarijų sutrikau“

Siaubo juostų mėgėjai neabejotinai yra girdėję, o dauguma ir matę bent vieną „Lemtingo posūkio“ franšizės filmą. Pirmąkart ekranuose 2003 metais pasirodžiusi istorija tapo tokia sėkminga, kad vėliau žiūrovai išvydo dar ne vieną jos tęsinį. Birželio 18 dieną į kino teatrus atkeliauja naujausia franšizės dalis „Lemtingas posūkis: mirties pamatas“, kurį autoriai pristato kaip visos sagos perdirbinį (angl. reboot).
Kadras iš filmo „Lemtingas posūkis: mirties pamatas“
Kadras iš filmo „Lemtingas posūkis: mirties pamatas“ / CLINIC 212 nuotr.
Temos: 2 Siaubo filmas Kinas

Filmo scenarijų parašė pirmosios juostos kūrėjas Alanas McElroy‘us, o į režisieriaus kėdę sėdo siaubo istorijų ekranizacijose jau senokai debiutavęs Mike‘as P.Nelsonas.

Duodamas interviu žurnalistams prieš premjerą jis pasakojo, jog siaubo filmų žanras yra jo didžioji aistra, todėl šio darbo ėmėsi su didžiuliu malonumu.

„Į rankas scenarijų paėmiau dar 2017 metais. Perskaitęs jį kiek sutrikau – tai, ką perskaičiau buvo nė kiek nepanašu į jau išleistus „Lemtingo posūkio“ filmus. Neabejoju, kad tai pastebės ir žiūrovai. Prireikė kelių dienų, kol supratau A.McElroy‘aus sumanymą ir jis pasirodė išties genialus. Jame buvo kažkas unikalaus, istorija viską apvertė 180 laipsnių kampu. Todėl darbas su komanda kuriant visiškai naują realybę, naujus veikėjus, tapo puikia proga grįžti į tą pasaulį, kurį dievinu dirbdamas kine“, - sakė M.P.Nelsonas.

„Lemtingas posūkis: mirties pamatas“ pasakos šiurpią istoriją, kuri nutiko rytinėje JAV dalyje esančiame Apalačių pažintiniame take, kuris garsėja nuostabiais peizažais ir yra tapęs traukos tašku žygeiviams iš viso pasaulio. Vien pėstiesiems skirtas pusketvirto tūkstančio kilometrų ilgio takas kasmet sutraukia daugiau nei du milijonus žmonių.

Tarp jų atsidūrė ir šio filmo herojai – trys poros draugų. Savo žygį šeši bičiuliai pradeda po vietinių gyventojų perspėjimų šiukštu nenuklysti nuo sužymėtos tako trasos. Tačiau netrukus jaunuoliai susivilioja intriguojančia nepažymėta tako atšaka ir nutaria ją ištyrinėti.

Miško glūdumoje jie randa keistą 1859 m. atminimo lentelę, skirtą kalnų gyventojų bendruomenės, pasivadinusios „Fondu“, įkūrimui. Šios bendruomenės gyventojai tikėjo, kad Jungtinių Valstijų laukia neišvengiama griūtis ir gelbėdamiesi pasitraukė į kalnus. Daugiau nei pusantro šimto metų jie gyvena atskirai nuo visuomenės ir aršiai gina savo privatumą.

Bičiuliai labai greitai įsitikina, kad šios legendos – ne iš piršto laužtos. Kuomet vienas iš jų netikėtai žūsta, keliauninkai dar viliasi, kad tai tėra nelaimingas atsitikimas. Tačiau netrukus dingsta jaunuolių telefonai ir jie supranta, kad pasukę iš tako padarė didžiausią klaidą gyvenime.

Kuo baigsis ši klaida ir kiek aukų pareikalaus paprasčiausias nusukimas iš trasos pamatysime siaubo filme „Lemtingas posūkis: mirties pamatas“, kuris į kino teatrus atkeliauja jau šiandien, birželio 18-ąją.

Filmo anonsas:

VIDEO: LEMTINGAS POSŪKIS: MIRTIES PAMATAS / WRONG TURN: FOUNDATION (2021) siaubo filmo anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas