Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ne tik Demi Lovato: panseksualumo neslepiančių įžymybių yra ir daugiau

Visai neseniai Demi Lovato Joe Rogano tinklalaidėje prisipažino esanti panseksualė. Šis atlikėjos pareiškimas sulaukė itin daug teigiamo dėmesio. Tačiau panseksualių garsenybių yra gerokai daugiau. Kviečiame su jomis ir susipažinti.
Brendanas Urie, Janelle Monae, Tyleris Posey
Brendanas Urie, Janelle Monae, Tyleris Posey / Vida Press ir „Scanpix“ nuotr.

Janelle Monae

„Mėnesienoje“ vaidinusi ir „Grammy“ nominuota atlikėja apie savo netradicinę seksualinę orientaciją oficialiai pranešė 2018 m. balandį žurnale „Rolling Stone“, rašo Pride.com.

Iki tol moteris save laikė biseksuale, ir santykių ji yra turėjusi tiek su moterimis, tiek su vyrais. Tačiau perskaičiusi apie panseksualumą Janelle suprato, kad jai tinka ir šios seksualinės tapatybės aprašymas.

Vida Press nuotr./Janelle Monae
Vida Press nuotr./Janelle Monae

Panseksualiais apibūdinami asmenys, jaučiantys emocinį, romantinį ar seksualinį ryšį su žmonėmis nepriklausomai nuo jų lyties ar seksualinės tapatybės.

Miley Cyrus

Popmuzikos žvaigždė ir ilgametė LGBT+ aktyvistė Miley Cyrus, kad yra panseksualė prisipažino taip pat interviu žurnalui. 2015 m. „Elle“, kalbėdama apie seksualumą, ji tiesiog pasakė „Aš labai atvirai apie tai kalbu – esu panseksualė“.

Bella Thorne

Dar viena „Disney“ kanale išgarsėjusi mergina, prisipažinusi esanti netradicinės orientacijos – Bella Thorne. Kaip ir Janelle Monae, iš pradžių save laikiusi biseksuale, aktorė tik vėliau suprato simpatiją jaučianti ne tik vyrams ir moterims.

„Iš tikrųjų esu panseksualė ir to nežinojau, – sakė ji 2019 m. laidoje „Good Morning America“. – Tau patinka asmenybės. Patinka tai, kas patinka. Nebūtinai tai turi būti mergina ar vaikinas, ji ar jie, tas ar kitas. Patinka asmenybė.“

Tess Holliday

„Daug galvojau apie savo santykį su netradicine orientacija ir, manau, kad man apibūdinti labiau tinka žodis panseksualė, o ne biseksualė“, – atsakė modelis žurnalui „Nylon“, kai buvo paklausta apie seksualinę tapatybę.

„Scanpix“ nuotr./Tess Holliday
„Scanpix“ nuotr./Tess Holliday

Cara Delevingne

Panseksualių modelių yra ir daugiau. Pernai pasirodžiusiame „Variety“ numeryje aktore tapęs supermodelis prisipažino priklausanti LGBT+ bendruomenei kaip panseksualė. Svarbu paminėti, kad ji, kaip ir daugelis kitų, iš pradžių manė esanti biseksualė, kol nesužinojo apie platesnį simpatijų ratą apibūdinantį terminą.

„Manau, visada liksiu panseksuale. Kad ir kaip save asmuo apibūdina (…), pamilstu žmogų ir viskas. Mane traukia asmenybė“, – sakė ji.

Lizzo

Nors hitų „Good As Hell“ ir „Juice“ atlikėja termino „panseksualė“ savo seksualinei orientacijai apibūdinti nepanaudojo, 2018 m. interviu ji atskleidė savęs kuriai nors vienai tapatybei nepriskirianti.

„Kai omenyje turima seksualumą arba lytį, aš asmeniškai nepriskiriu savęs vienam dalykui, – teigė ji. – Štai kodėl LGBT+ spalvos – vaivorykštė. Jos simbolizuoja spektrą, o mes šiuo metu stengiamės viską paversti juodu arba baltu. Man tai netinka.“

Brendonas Urie

Panseksualų tarpe yra ir garsių vyrų. Štai grupės „Panic! at the Disco“ lyderis Brendonas Urie apie šią sau priklijuotą etiketę viešai papasakojo 2018 m. interviu „Paper Magazine“.

„Esu vedęs moterį ir labai ją myliu, bet į vyrą nespjaunu, nes man patinka žmogus. Taip, tikriausiai galėčiau būti vadinamas panseksualu, nes man nėra skirtumo. Jei žmogus nuostabus - jis nuostabus. Man patinka geri žmonės, kurie turi gražią širdį“, – teigė jis.

Tyleris Posey

Fantastinio serialo „Jaunasis vilkas“ žvaigždė Tyleris Posey taip pat užsiminė priklausantis panesksualams.

Savo gerbėjams aktorius vaizdo įrašuose, patalpintuose platformoje „Onlyfans“, pasakojo apie įvairias seksualines patirtis, laiką tiek su vyrais, tiek su moterimis, translyčiais žmonėmis. Nors pats Tyleris termino „panseksualas“ nepaminėjo, kitą dieną jį užtvindė sekėjų žinutės, sveikinančios jį prisipažinus tokiu esant.

Aktorius nesupyko ir neigti nepuolė, o po to suplanuotuose interviu, paklaustas apie savo seksualinę orientaciją, panseksualu save vadino ir pats.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas