Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 08 /19:41

Nerimas dėl Elžbietos II: gydytojai susirūpinę, princas Harry pas ją išskubėjo visgi be žmonos

Karalienės Elizabeth II gydytojai „nerimauja“ dėl jos sveikatos ir rekomendavo, kad ji „liktų medikų priežiūroje“, ketvirtadienį pranešė Bakingamo rūmai. Po neraminančių žinių į Škotiją, kur šiuo metu yra monarchė, išskubėjo ir jos artimieji.

96 metų monarchę nuo praėjusių metų spalio kamuoja sveikatos problemos, dėl kurių jai sunku vaikščioti ir stovėti. O ketvirtadienį Bakingamo rūmai išplatino pareiškimą apie dar labiau pablogėjusią Elžbietos II sveikatą.

„Šį rytą dar kartą įvertinę karalienės sveikatos būklę jos gydytojai yra sunerimę dėl Jos Didenybės sveikatos ir rekomenduoja, kad ji būtų toliau prižiūrima medikų“, – sakoma Bakingamo rūmų pareiškime.

„Karalienė ir toliau patogiai laiką leidžia Balmorale“, savo valdose Škotijos aukštikalnėse, pridūrė rūmai savo pareiškime.

„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II
„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II

BBC praneša, kad pas motiną į Škotiją skubiai išvyko princas Charlesas su žmona Camilla, taip pat ir anūkas princas Williamas. Vėliau pranešta, jog į Balmoralą atvyko ir karalienės dukra princesė Anne, taip pat atvyko ir jos sūnūs princai Edwardas ir Andrew.

„Scanpix“ nuotr./Princai Williamas, Andrew ir Edwardas atvyksta aplankyti karalienės Elizabeth II
„Scanpix“ nuotr./Princai Williamas, Andrew ir Edwardas atvyksta aplankyti karalienės Elizabeth II

TAIP PAT SKAITYKITE: Kas būtų daroma mirus Anglijos karalienei Elžbietai II? Tam pradėta ruoštis dar prieš 60 metų.

Princo Harry ir Meghan Markle atstovai patvirtino, jog pora taip pat atvyks aplankyti sunegalavusios karalienės. Vėliau patikslinta, jog karalienės aplankyti princas išvyko vienas.

Šiuo metu su trumpu vizitu Europoje viešinti pora ketvirtadienio vakarą turėjo dalyvauti apdovanojimų ceremonijoje Londone, tačiau pakeitė savo planus ir atvyksta pasimatyti su karaliene, pranešė Britanijos naujienų agentūra „Press Association“.

„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II atvyko į Škotiją dalyvauti karališkųjų renginių savaitėje
„Scanpix“ nuotr./Karalienė Elizabeth II atvyko į Škotiją dalyvauti karališkųjų renginių savaitėje

Rūmų pareiškimas apie karalienės sveikatą yra labai neįprastas.

„Rūmai neskelbia pranešimų apie karalienės sveikatą, nebent tai būtų labai svarbu“, – britų transliuotojui BBC sakė karališkosios šeimos reikalų komentatorius ir rašytojas Robertas Hardmanas.

Penktadienio rytą turėjusi vykti tradicinė Sargybos pasikeitimo ceremonija prie Bakingamo rūmų taip pat buvo atšaukta, pranešė BBC.

Rūmų prieigose, kur įprastai būna iškabinami labai svarbūs pranešimai, pastatytas plakatas, skelbiantis, jog kasdien vykstanti ir minias turistų sutraukianti ceremonija penktadienį nevyks.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Karalienė Elizabeth II mirė

20:53

Ketvirtadienio vakarą pranešta apie karalienės Elizabeth II mirtį.

Daugiau skaitykite čia: Mirė karalienė Elizabeth II.

BBC keičia televizijos kanalų programas

19:34

Kanalas „BBC One“ įprastą programą pakeitė nesustojančia žinių laida, kurioje kalbama apie karalienės sveikatą. Įprasta programa sustabdyta iki 18 val. Jungtinės Karalystės laiku (20 val. Lietuvos laiku).

Visos „BBC One“ laidos, kurios turėjo būti transliuojamos šiandien, rodomos antrąjame BBC kanale. 

Prie Bakingamo rūmų – minios karalienės gerbėjų

19:00

Prie karalienės Elizabeth II rezidencijos Bakingamo rūmuose Londone ima rinktis karališkosios šeimos gerbėjai. 

Žmonės renkasi nepaisydami itin prasto oro. Dalis žmonių būriuojasi tiesiai prie rūmų vartų, kiti – ant karalienės Viktorijos memorialo laiptų. 

Besirenkantys žmonės neslepia nerimo dėl suprastėjusios monarchės sveikatos.

„Scanpix“ nuotr./Minia prie Bakingamo rūmų
„Scanpix“ nuotr./Minia prie Bakingamo rūmų

 

Paskutinis atnaujinimas 2022-09-08 19:00

„Visa šalis labai susirūpinusi“

Bakingamo rūmų pranešimas buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai karalienė atšaukė savo Slaptosios tarybos posėdį, ir jai buvo liepta pailsėti.

Antradienį savo vasaros rezidencijoje Škotijoje, Balmoralo rūmuose, ji priėmė premjero Boriso Johnsono atsistatydinimą ir susitiko su Liz Truss, kurios paprašė suformuoti naują vyriausybę.

Naujoji Jungtinės Karalystės premjerė Liz Truss savo ruožtu socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad visa šalis susirūpinusi dėl karalienės sveikatos.

„Visa šalis labai susirūpinusi dėl šiandien per pietus iš Bakingamo rūmų mus pasiekusių naujienų“, – pasirodžius karališkųjų rūmų pareiškimui tviteryje parašė L.Truss.

„Mano mintys – ir visos Jungtinės Karalystės žmonių mintys – šiuo metu yra su Jos Didenybe karaliene ir jos šeima“, – pridūrė ji.

Šiais metais Elžbieta II paminėjo 70-ąsias valdymo metines. Pastaraisiais mėnesiais ji vis dažniau perduodavo pareigas savo įpėdiniui princui Charlesui ir kitiems karališkosios šeimos nariams.

Karalienė prisipažino, kad šių metų pradžioje persirgusi COVID-19 liga jautėsi „išsekusi“. Tais retais atvejais, kai pasirodydavo viešumoje, ji vaikščiojo pasiramsčiuodama lazdele.

Po Londone vykusią gėlių parodą „Chelsea Flower Show“ Elizabeth II važinėjo sėdėdama golfo automobilyje.

Birželio pradžioje ji dukart pasirodė viešumoje per keturias dienas trukusias jos karūnavimo 70-mečio paminėjimo iškilmes.

Tačiau net ir tada ji buvo priversta praleisti pamaldas, skirtas jos valdymo jubiliejui, ir popmuzikos žvaigždžių koncertą prie Bakingamo rūmų.

Vis tik karalienė pasirodė balkone kartu su savo tiesioginiais įpėdiniais – princu Charlesu, jo sūnumi Williamu ir anūku George'u.

Į Balmoralo dvarą monarchė išvyko po pranešimų, kad jos privačioje valdoje prie laiptų buvo įrengtas keltuvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas