Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neseniai Lietuvoje koncertavęs Jaredas Leto sukėlė pykčio audrą: išreiškė meilę Rusijai

Neseniai Lietuvoje koncertavęs grupės „Thirty Seconds to Mars“ lyderis Jaredas Leto (52) po pasirodymo Belgrade sukėlė pasipiktinimą – nuo scenos aidėjo pasisakymai apie Rusiją ir Ukrainą. Koncerto metu dainininkas išreiškė norą ateityje koncertuoti Sankt Peterburge.
Thirty Seconds to Mars
Thirty Seconds to Mars / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip rašo Metro.co.uk, spalio 11-ąją Belgrade vykusiame koncerte J.Leto kaip ir įprasta nusprendė pabendrauti su gerbėjais. Nuo scenos atlikėjas paragino gerbėjus paploti, kai jis paminės jų šalis. Kai J.Leto paklausė, ar auditorijoje yra rusų, nuaidėjo griausmingi aplodismentai.

Tada dainininkas kreipėsi į auditorijoje esančius rusus. Jis neužsiminė apie Rusijos vykdomą kartą prieš Ukrainą, o vietoj to, išreiškė viltį, kad ateityje, kai šių „problemų“ nebebus, jis sugrįš koncertuoti į Rusiją. Labiausiai jis nori grįžti į Sankt Peterburgą bei Maskvą.

„Vieną dieną, kai visos šios problemos pasibaigs, mes atvyksime pas jus, į jūsų tėvynę“, – koncerto metu kalbėjo atlikėjas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Thirty Seconds to Mars
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Thirty Seconds to Mars

Bevardindamas Rusijos miestus, dainininkas užsiminė ir apie Ukrainą. Čia jis teigė norįs surengti vakarėlį Kyjive.

Tokia atlikėjo pozicija netruko sulaukti pasmerkimo. Socialiniuose tinkluose pradėta dalintis koncerto ištrauka, kurioje atlikėjas kalba apie Rusiją. Tokiu įrašu pasidalijo ir ukrainiečių tinklaraštininkas Ihoras Lachenko. Jis viešai kreipėsi į Jaredą Leto ir į grupę.

„Ar jūs suvokiate, kad Ukrainoje vyksta karas, o ne tiesiog kokios nors problemėlės? Ar suprantate, kad rusai savo noru čia atvyksta vykdyti genocido ir karo nusikaltimų? Jei tai, ką jūs pasakėte, jums yra priimtina, jei užjaučiate karo rėmėjus, tuomet jūs nesate laukiamas Ukrainos sostinėje Kijeve“, – rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant