Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo koronaviruso mirė populiarus japonų komikas

Populiarus japonų komikas Kenas Shimura, sėmęsis įkvėpimo iš buvusio amerikiečių aktoriaus Jerry Lewiso, mirė nuo koronaviruso.
Nuo koronaviruso miręs japonų komikas Kenas Shimura
Nuo koronaviruso miręs japonų komikas Kenas Shimura / „Scanpix“/AP nuotr.

Kiek žinoma, 70 metų komikas tapo pirmąja japonų įžymybe, mirusia nuo COVID-19 infekcijos.

Sekmadienį užgesęs Kenas Shimura, kurio talentas žavėjo daugybę įvairių kartų gerbėjų, buvo gydomas vienoje Tokijo ligoninėje, pranešė aktoriaus agentūra „Izawa Office“.

Koronavirusu užsikrėtusiam aktoriui buvo diagnozuotas plaučių uždegimas. Kenas Shimura buvo paguldytas į ligoninę kovo 20 dieną, kai pradėjo karščiuoti ir atsirado kvėpavimo problemų. Jis buvo prijungtas prie plaučių ventiliavimo prietaiso.

„Scanpix“/AP nuotr./Nuo koronaviruso miręs japonų komikas Kenas Shimura
„Scanpix“/AP nuotr./Nuo koronaviruso miręs japonų komikas Kenas Shimura

Tuo metu Tokijuje naujų koronaviruso atvejų skaičius greitai auga. Miesto gubernatorė perspėjo dėl žaibišku greičiu plintančio užkrato regione.

Kai pirmadienį televizijos naujienų tarnybos ir pokalbių laidos paskelbė apie Keno Shimuros mirtį, kai kurie komiko gerbėjai ir žiniasklaidos atstovai susirinko prie ligoninės, kur jis buvo gydomas.

Tokijuje sekmadienį užregistruoti 68 nauji koronaviruso atvejai. Iš viso sostinėje jų – 430, o visoje šalyje – 2 578, įskaitant atvejus viename kruiziniame laive.

Daugeliui žmonių koronavirusas pasireiškia nesunkiais arba vidutinio sunkumo simptomais – karščiavimu, kosuliu. Šie simptomai paprastai praeina per 2–3 savaites. Tačiau kai kuriems, ypač vyresnio amžiaus ir kitų sveikatos problemų turintiems pacientams, COVID-19 gali sukelti plaučių uždegimą ir net baigtis mirtimi.

Keno Shimuros mirtis sukrėtė visą Japoniją, kur daugelis, ypač jaunesnės kartos, žmonių ne visiškai suvokia viruso pavojaus mastą.

„Mane pritrenkė žinia, kad jis mirė taip greitai po to, kai buvo pranešta apie jo užsikrėtimą, – sakė vienas 21 metų koledžo studentas televizijai NHK. – Iki šiol atrodė, kad pavojaus užsikrėsti man nėra, bet dabar jau išsigandau.“

„Scanpix“/AP nuotr./Nuo koronaviruso miręs japonų komikas Kenas Shimura
„Scanpix“/AP nuotr./Nuo koronaviruso miręs japonų komikas Kenas Shimura

Kenas Shimura buvo aštuntame ir devintame dešimtmetyje populiarios humoro ir roko grupės „Drifters“ narys. Jį ypač išgarsino per televiziją rodytas grupės humoro šou „It's 8 o'clock, Gather Everyone!“, rodytas žiūrimiausiu laiku.

Kenas Shimura, kurio tikrasis vardas yra Yasunori Shimura, pastaruoju laiku televizijoje kūrė populiarų personažą Baka Tonosama (Kvailį Karvedį). Nuo 2006 metų jis taip pat vadovavo savo komedijos teatrui „Shimurakon“.

Kenas Shimura buvo didelis velionio amerikiečių komiko Jerry Lewiso gerbėjas, įkvėpimo sėmėsi iš jo.

Pastaruoju metu Kenas Shimura ruošėsi filmuotis naujame filme. Liepą jis turėjo dalyvauti olimpinio deglo nešimo estafetėje, atstovaudamas vienam Tokijo priemiesčiui, nurodė jo agentūra.

Dėl koronaviruso pandemijos olimpinės žaidynės Japonijoje atidėtos iki kitų metų.

„Nemanau, kad Kenas Shimura galėjo tikėtis, kad viskas taip pasisuks“, – sakė „Izawa Office“ atstovas žurnalistams. Jis pridūrė, kad šalies televizijos iki šiol transliuoja jo humoro šou.

„Tikiuosi, kad prisimindami jį juoksitės, – sakė atstovas. – Jis buvo pasiryžęs nešti juoką žmonėms iki galo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas