Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuoširdi „Kodak“ fotojuostelės istorija sulaukė savo filmo

2009 metais viena iš didžiausių Amerikos įmonių „Eastman Kodak“ nutraukė „Kodachrome“ fotojuostelės, išrastos dar 1935 metais ir naudojamos kuriant skaidres, gamybą.
Filmas „Fotojuostelė“
Filmas „Fotojuostelė“ / Kadras iš filmo

Kitų metų sausio mėnesį, daugybė žmonių skubėjo aplankyti kelionių organizatoriams negirdėtą vietovę: mažame Parsons miestelyje Kanzase įsikūrusią vienintelę pasaulyje „Dwayne‘s Photo“ fotoprekių parduotuvę vis dar ryškinančią „Kodachrome“ tipo juosteles.

Netrukus po to „The New York Times“ savaitgalio žurnale pasirodė straipsnis apie keistas ir nuostabias žmonių, su savo paskutinėmis fotojuostelėmis, keliones į Kanzasą. Šios nuoširdžios kelionių istorijos, tarsi padorus atsisveikinimas su technologija, kuriai nepavyko išsilaikyti skaitmeniniame amžiuje, užvaldė daugelio skaitytojų vaizduotę.

Kadras iš filmo/Filmas „Fotojuostelė“
Kadras iš filmo/Filmas „Fotojuostelė“

Vienas iš įkvėptų žmonių buvo romanų rašytojas Jonathanas Tropperis, kuris parašė netrukus kinuose pasirodysiančio filmo „Fotojuostelė“ (orig. „Kodachrome“) scenarijų, pasakojantį apie šlovingą fotografą, kuris, nors ir labai susilpnėjęs nuo ligos, prieš savo mirtį nori pasiekti „Dwayne‘s Photo“ fotoprekių parduotuvę.

Naujoje režisieriaus Marko Raso dramoje „Fotojuostelė“ pagrindinius vaidmenis atlieka aktoriai Edas Harrisas, Jasonas Sudeikis bei Elizabeth Olsen.

Aktoriui Edui Harris yra 67 metai, todėl jis puikiai žino kaip atrodė fotojuostelės aukso amžius.

„Mes turėjome ištisas dėžes skaidrių ir tai buvo mano gyvenimo dalis. Iš tikrųjų daug mano prisiminimų grindžiami šiomis nuotraukomis.“ – teigia Edas Harris.

Kadras iš filmo/Filmas „Fotojuostelė“
Kadras iš filmo/Filmas „Fotojuostelė“

Aktoriaus Edo Harris personažas, Benas, yra atkaklus bei aštrų liežuvį turintis vyras, kurio vienintelis sūnus, įrašų kompanijos vadovas Matas (akt. Jasonas Sudeikis) prieš daugelį metų nustojo bendrauti su savo tėvu.

Iš tiesų, Matas visomis išgalėmis bando neprarasti savo darbo ir kai jį netikėtai aplanko atitolusio tėvo padėjėja (akt. Elizabeth Olson), paaiškėja, kad mirštantis tėvas trokšta kartu su Matu keliauti per Jungtines Amerikos valstijas, kad surastų tą vienintelę vietą, kurioje vis dar ryškina „Kodachrome“ fotojuosteles. Kelionėje Matas apie savo tėvą sužino daugiau, nei galėjo tikėtis, todėl privalo iš naujo apibrėžti savo prioritetus gyvenime ir suvokti, kas jam yra svarbiausia.

Šiltoje ir nuoširdžioje dramoje atskleidžiama, koks gyvenime svarbus yra šeimos vyrų – tėvo ir sūnaus – bendravimas.

Drama „Fotojuostelė“ kinuose nuo birželio 8 d.

VIDEO: Kodachrome | Official Trailer [HD] | Netflix

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas