Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paaiškėjo didžiausio ir laukiamiausio mados renginio „Met Gala“ tema

Nors iki vieno didžiausio metų mados renginio liko dar tikrai nemažai laiko, jame dalyvauti ketinantys gali pradėti pasiruošimo jam procesą. Atskleista 2020-ųjų „Met Gala“ pokylio tema - „Apie laiką: mada ir trukmė!“ („About Time: Fashion and Duration!“).
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Met Gala“

Kaip renginio temą apibūdina „The New York Times“, ją „iš dalies įkvėpė Virginios Wolf romanai ir ankstyvo XX a. prancūzų filosofo Henri Bergsono, kurio pripažinti šiek tiek neaiškūs bet tuo pat metu svarbūs apmąstymai tuo laiku buvo pateikti kaip nuolat mutuojantis srautas, o ne pavienių akimirkų serija, teorijos“.

„Mada yra labai susijusi su laiku. Ji ne tik atspindi ir atstovauja to laikotarpio dvasią, bet kartu keičiasi ir tobulėja, tampa itin jautria ir tikslia laiko žyme“, – pranešime sakė Metropolitano muziejaus meno kuratorius Andrew Boltonas.

Kitąmet vyksiantis pokylis, garsėjantis ekstravagantiškai pasipuošiančiomis žvaigždėmis, bus jubiliejinis – 150-asis. 2020-ųjų gegužės 7 d. muziejuje bus pristatyta prieš 150 metų ir anksčiau sukurtų, daugiau nei 160 moteriškų drabužių derinių paroda.

„Norėjau sukurti parodą apie kolekciją, bet ne tradicinę šedevrų ekspoziciją. Kažką, kas sujungia su laiko dvasia ir apie ką žmonės kalba“, – „The New York Times“ tęsė A.Boltonas.

Kartu su „Met Gala“ tema buvo atskleistos kelių kviestinių svečių, sudarančių pokylio komitetą, vedantį renginį, pavardės. Kitąmet ant raudonojo kilimo išvysime „Louis Vutton“ mados namų meno direktorių Nicolą Ghesquiere'ą, aktorių ir miuziklo „Hamiltonas“ autorių Lin-Manuelį Mirandą, kino filmų žvaigždę Emmą Stone ir pirmą kartą pokylyje dalyvausiančią Meryl Streep bei pagrindinę renginio organizatorę Anną Wintour.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas