Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Parkinsono liga 20 metų sergantis „Atgal į ateitį“ aktorius M.J.Foxas ir požiūrį į gyvenimą pakeitęs įvykis

Aktorius, filmo „Atgal į ateitį“ žvaigždė Michaelas J.Foxas (59 m.) „People“ papasakojo apie „tamsiausią akimirką“ jo gyvenimę, nutikusią prieš porą metų. 1998-aisiais pranešęs, jog serga Parkinsono liga, Holivudo legenda šįkart užsiminė apie su ja nesusijusias sveikatos problemas, dėl kurių jis pradėjo abejoti savo optimistišku požiūriu, tapusiu išskirtiniu jo bruožu. Laimei, aktoriui pavyko jį susigrąžinti.
Aktorius Michaelas J.Foxas
Aktorius Michaelas J.Foxas / Vida Press nuotr.

Pasirodo, kaip „People“ atskleidė M.J.Foxas, 2018-aisiais gydytojai ant aktoriaus stuburo aptiko nepiktybinį auglį, augusį itin sparčiai ir visame kūne kėlusį nepakeliamus skausmus. Jei ne operacija, žinomam vyrui grėsė paralyžius.

Tačiau ir ant operacinio stalo gultis buvo rizikinga. Auglys „spaudė nugaros smegenis, todėl gydytojai turėjo elgtis labai atsargiai jį šalindami, kad nepadarytų daugiau žalos“, sakė aktorius.

Laimei, operacija buvo sėkminga. Po jos prasidėjo keturių mėnesių trukmės gijimo procesas – M.J.Foxas taip pat turėjo iš naujo išmokti vaikščioti. Manydamas, kad blogiausia jau praeityje, jis su šeima išvyko atostogų į populiarią salą Masačusetse – Martha’s Vineyard. Kadangi buvo pakviestas pasirodyti Spike’o Lee filme, aktorius vienas trumpam grįžo į Niujorką ir apsistojo jam priklausančiame bute.

Tačiau dienos, kuomet turėjo vykti filmavimas, rytą M.J.Foxas pargriuvo virtuvėje – jam lūžo ranka.

„Tai be abejo buvo tamsiausia mano akimirka“, – sakė aktorius, smulkiau šią istoriją papasakojęs būsimuose jau ketvirtuose memuaruose „No Time Like the Future“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michaelas J.Foxas su žmona Tracy Pollan
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michaelas J.Foxas su žmona Tracy Pollan

Sėdėdamas atsirėmęs į virtuvės sieną ir laukdamas atvykstančios greitosios pagalbos, M.J.Foxas pratrūko – ėmė kelti sau klausimus, ar jo gyvenime dar bus džiugių akimirkų, ar daugiau niekada jo veido nepapuoš nuoširdi, nesuvaidinta šypsena.

„Ėmiau uždavinėti sau klausimus. Pavyzdžiui, „Negaliu apsimesti besišypsantis. Nebėra jokios aiškios išeities, jokio pakilimo. Tik gailestis ir skausmas“, – dalijosi aktorius.

M.J.Foxas staiga, kaip rašo „People“, gąsdinančiai nebesugebėjo iš savęs pasisemti to ilgai jį supusio optimizmo. Vyras baiminosi, jog niekada nebuvo pakankamai kvalifikuotas, kad kitiems suteiktų viltį.

„Parkinsonas, mano nugara, mano ranka… Visa tai sudėjus nepakilo rodyklė kančios matuoklyje, lyginant su tuo, ką išgyvena kai kurie žmonės. Galvojau, kaip galiu raginti žmones „Nenuleiskite smakro. Žiūrėkite į šviesiąją pusę. Viskas pagerės“?” – tęsė jis.

Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Atgal į ateitį“
Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Atgal į ateitį“

Bet požiūrį pakeisti M.J.Foxui padėjo, gal ir sunku tuo patikėti, senų televizijos laidų, ypatingai televizijos žaidimų, žiūrėjimas. Ilgas valandas leidus lovoje, būtent jos grąžino aktoriui optimizmą.

Vasarą 60-metį švęsiantis M.J.Foxas teigia, kad dabar daugiausiai savo laiko jis stengiasi skirti šeimai – žmonai Tracy Pollan ir keturiems jųdviejų vaikams.

„Tai nereiškia, kad anksčiau nebuvau nuoširdus. Iškentęs tamsius laikus tapau dėkingesnis“, – sakė jis.

Toliau gyvendamas su Parkinsono liga, M.J.Foxas patikino, kad ji mėgautis kasdienybe jam netrukdo.

„Mano gyvenimas dabar ramus, iš tikrųjų puikiai leidžiu laiką. Žmonės manimi netiki, bet myliu gyvenimą. Mėgstu būti su šeima, su Tracy.

Man patinka, kad neužsiimu daugybe beprasmių dalykų kaip anksčiau, nes tam nebeturiu energijos. Jaučiuosi dėkingas, kad vėlyvoje 6-oje dešimtyje patyriau sunkius išbandymus. Pagaliau supratau kai kurias nesąmones, kurios manęs nepersekios vėliau“, – kalbėjo filmo „Atgal į ateitį“ žvaigždė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas