Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskutiniu „Sostų karų“ sezonu patenkintas nebuvo ir istorijos kūrėjas George'as R.R. Martinas

Serialo „Sostų karai“ paskutinė serija sukėlė dvejopus jausmus – vieni jo gerbėjai teigė negalėję įsivaizduoti geresnės istorijos pabaigos, kiti pasipiktino tuo, kad beveik dešimtmetį prie televizorių ekranų žmones suburdavęs fantastinis epas buvo užbaigtas skubotai – per šešias serijas. Būtent taip manė dauguma, kuriai priklauso ir istorijos kūrėjas George’as R.R. Martinas.
George'as RR Martinas
George'as RR Martinas / Vida Press nuotr.

Pasak ištikimiausių žiūrovų, užbaigus serialą taip ir liko neatsakyta į daugybę klausimų, neatskleisti kai kurių svarbių veikėjų likimai. Panašiai reagavo ir pats istorijos apie pasaulį, kuriame skraido drakonai, kūrėjas G.R.R.Martinas. Jis piktai kreipėsi į kanalo „HBO“ prodiuserius, kad šie paskutinėse serijose daug dėmesio skyrė veikėjams, kurių pats rašytojas išryškinęs nebūtų. Jam nepatiko ir per trumpas sezonas.

„Kartais jų kūrybinė vizija nesutampa su tavo kūrybine vizija (…) ir dėl to atsiranda nemažai konfliktų, – „Fast Company“ sakė Vesteroso karalystės kūrėjas. – Paskutinis sezonas nebuvo labai tikroviškas. Kitaip ši istorija dar būtų pasakojama mažiausiai penkis sezonus.“

Vida Press nuotr./George'as RR Martinas
Vida Press nuotr./George'as RR Martinas

George’as tęsė, kad kitokiai nei daugelis tikėjosi istorijos pabaigai didelės įtakos turėjo serialą kūrusios studijos atstovų sprendimai, niekaip nesusiję su istorija, bet naudingi finansiškai. Pavyzdžiui, vienas veikėjas yra labai patrauklus žiūrovams, jis yra populiarus internete, turi neblogus reitingus, tad kūrėjai nusprendžia suteikti jam daugiau veiksmo, ilgesnį laiką jį rodo ekrane.

Kritikos kiekis, kokio sulaukė paskutinis „Sostų karų“ sezonas, buvo beprecedentis. Internete buvo išplitusi aštuntą sezoną perrašyti liepianti peticija, surinkusi daugiau nei 2 mln. parašų. Be to, „Google“ paieškos sistemoje scenarijų serialui kūrę D.B.Weissas ir D.Benioffas įvardijami kaip „blogi rašytojai“.

Nepaisat neigiamų atsiliepimų, „Sostų karai“ šiemet vykusiuose „Emmy“ televizijos apdovanojimuose vėl sulaukė įspūdingo kiekio nominacijų – net 32, laimėjo prizą kaip geriausias metų draminis serialas, o jame vaidinantis aktorius Peteris Dinklage’as ketvirtą kartą už vaidmenis fantastiniame epe tapo geriausiu antraplaniu aktoriumi.

„Scanpix“/AP nuotr./Peteris Dinklage'as
„Scanpix“/AP nuotr./Peteris Dinklage'as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas